Banca Nationala a tiparit gresit 1,5 MILIARDE EURO! Ce s-a intamplat cu banii

bancnote Australia dolari australieni Virale Banca Nationala a tiparit gresit 1,5 MILIARDE EURO! Ce s-a intamplat cu banii
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Mai 2019, 12:34
Data actualizarii: Vineri 10 Mai 2019, 12:37

Banca Nationala din Australia a comis o eroare costisitoare. 

Banca Nationala din Australia a emis in urma cu 7 luni bancnote de 50 de dolari cu un cuvant scris gresit pe ele.

In total, australienii au printat echivalentul a 1,5 miliarde de euro cu cuvantul "responsability (N.R. responsabilitate)" scris gresit.

  • Banca Nationala a tiparit gresit 1,5 MILIARDE EURO! Ce s-a intamplat cu banii

E un nou tip de bancnota, una cu mai multe elemente de securtate si mai greu de falsificat. Australienii care au studiat atent noua bancnota au putut observa scris cuvantul "Responsibility" in citatul unei femei omagiate pe bancnota.

Edith Cowan a fost prima femeie parlamentar din istoria Australiei, iar citatul ei a fost imprimat alaturi de numele unui mare scriitor australian, David Unaipon.

"E mare responsabilitate sa fiu singura femeie de aici, si vreau sa subliniez necesitatea ca si alte femei trebuie sa ajunga aici". Textul se repeta de cateva ori cu cuvantul responsabilitate scris gresit.

Banca australiana a recunoscut eroarea, insa bancnotele vor ramane in circulatie. "Vom corecta textul la urmatoarele printuri", au anuntat oficialii australieni.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!