A fost gasit "pacientul 0" din China! Cum a luat coronavirusul si cum s-a raspandit boala imediat

A fost gasit "pacientul 0" din China! Cum a luat coronavirusul si cum s-a raspandit boala imediat

Jurnalistii chinezi au identificat primul om care s-ar fi infectat cu Covid-19.

Wei Guixian, o vanzatoare de creveti in varsta de 57 de ani, care comercializa produse in piata din Wuhan, locul unde se crede ca a izbucnit virusul, este prima persoana care a fost testata pozitiv la Covid-19. Jurnalistii chinezi de la The Paper au idenfiticat-o ca fiind "pacientul 0" si au stat de vorba cu ea.

Ea se afla la munca in piata cand a inceput sa aiba simptome si crede ca a luat virusul dintr-o toaleta. Wei Guixian a mers la o clinica pentru a se trata, insa s-a intors imediat in piata de animale din Wuhan, fiind o greseala fatala, pentru ca asa a raspandit virusul atat in randul celorlalti vanzatori cat si in randul cumparatorilor care s-au plimbat prin toata provincia Wuhan.

"In fiecare iarna racesc. Am crezut ca am racit. M-am simtit putin obosita, dar mai sever decat anii trecuti", a spus pacienta.

La clinica i s-a administrat o injectie, insa simptomele nu s-au ameliorat, iar medicii nu au stiut ce diagnostic sa ii puna.

"M-am simtit din ce in ce mai rau si foarte inconfortabil. Nu aveam deloc putere sau energie", a adaugat femeia.

Aceasta s-a recuperat complet in luna ianuarie, la fel ca si una dintre fiicele ei si sotul ei, care de asemenea au fost bolnavi.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Anunțul lui Ludovic Orban despre deschiderea mall-urilor. Când va fi luată o decizie
BRAT