(P) Cum iti pregatesti autoturismul pentru vacanta in Romania

(P) Cum iti pregatesti autoturismul pentru vacanta in Romania

Chiar dacă suntem în plină pandemie şi trebuie respectate normele de distanţare fizică, mulţi dintre români tânjesc după vacanţă.

Cum cea mai accesibilă destinaţie a rămas frumoasa noastră țară, destinaţiile aflate în inima naturii au devenit tot mai atractive pentru tinerii şi familiile care doresc să se relaxeze şi să fie în siguranţă. Pentru a face faţă drumurilor mai puţin circulate, care poartă către rezervaţiile naturale din inima munţilor sau ale Deltei, trebuie să echipăm autoturismul. Iată o serie de recomandări ale specialiştilor, în vederea pregătirii maşinii personale pentru o  experienţă inedită în România.

Realizează o inspecţie generală

Dacă încă nu ai luat în calcul realizarea unei inspecţii generale, perioada de dinaintea concediului este momentul optim. Schimbul de ulei, înlocuirea filtrelor de habitaclu, verificarea nivelului de lichid de frâna, inspectarea roţilor şi a sistemului de frânare sunt câteva dintre operaţiunile care îţi vor asigura o călătorie fără surprize neplăcute. Trebuie să recunoaştem, celebrele trasee către rezervaţiile naturale sunt pline de provocări, de aceea pentru a avea certitudinea că nu vei avea parte de incidente toate detaliile trebuie atent verificate de persoane autorizate. Te vei bucura de un concediu perfect, dacă autoturismul este supus unei inspecţii riguroase. 

Completează trusa cu scule

Vacanţele pot veni cu situaţii imprevizibile, de aceea este recomandat să ai o trusă de scule la îndemână. O pană neaşteptată, un cauciuc tăiat, defectarea ştergătoarelor, defectarea sistemului de închidere a uşilor sunt câteva dintre situaţiile care  necesită o serie de instrumente specializate. Dacă în localitatea de reşedinţă ai siguranţa că ajungi rapid la service şi rezolvi astfel de neajunsuri, în vacanţă lucrurile sunt mai complicate. Cheia pentru piuliţe, şurubelniţa în stea, patentul şi cheia reglabilă sunt câteva dintre sculele care te pot salva în situaţii neaşteptate. Dacă nu ştii care sunt modelele potrivite poţi accesa paginile specializate autopieseonline24.ro sau Pieseauto.ro aici vei primi sculele potrivite, dar şi suport din partea specialiştilor 

Verifică valabilitatea trusei de urgenţă!

Dacă ai reuşit să realizezi inspecţia şi să completezi necesarul de scule, trebui să mai faci o ultimă verificare, a trusei de urgenţă! Mulţi dintre şoferi uită de aceasta, şi constată în momente mai puţin fericite, că produsele sunt fie expirate, fie deteriorate. Verificarea datei de valabilitate a extinctorului şi a echipamentelor de urgenţă sunt sarcini ce nu trebuie ignorate, în special dacă ai hotărât să faci o călătorie mai lungă. În cazul în care sesizezi nereguli este imperativ să le îndrepţi, doar aşa vei avea certitudinea că o să ai parte de un concediu perfect!

VIDEO PROTVPLUS.RO

Condiții speciale pentru vaccinul anti-Covid. Ce trebuie să facă România
BRAT