Promo

(P) De ce e important să ai pantofi diferiți pentru activități fizice diferite? Iată explicațiile

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 August 2021, 12:39
Data actualizarii: Joi 19 August 2021, 12:15

Activitățile fizice implică, de cele mai multe ori, efort fizic intens, iar antrenarea picioarelor este una ridicată. Pentru a ține disconfortul departe și pentru a te simți cât mai bine chiar și atunci când desfășori activități fizice intense, este important să alegi pantofii care să ți se potrivească.

În caz contrar, disconforturile pot fi nenumărate, iar posibilitatea de accidentare ar crește considerabil. Însă cum faci să alegi pantofii potriviți pentru activitatea pe care o ai de realizat? Trebuie să alegi pantofi potriviți dacă este vorba despre activități diferite sau poți purta aceiași pantofi? Iată câteva informații esențiale în acest sens. 

Alegerea pantofilor potriviți pentru o activitate specifică

Este foarte important ca pantofii pe care îi alegi să fie potriviți pentru activitatea pe care o vei desfășura. În cazul în care este vorba despre o sesiune de alergat, este foarte important să folosești pantofi ușori, a căror greutate să nu o simți, astfel încât să te poți mișca în voie, să nu simți nicio greutate atunci când te deplasezi, iar picioarele să beneficieze de confortul de care au nevoie. Dacă vei căuta o pereche de pantofi pe care să o folosești pentru mersul zilnic pe stradă, ai nevoie de o pereche de pantofi cu talpa adecvată, care să nu îți producă vreun disconfort dacă străbați distanțe prea mari, mai ales că pășești pe suprafețe dure care ți-ar putea crea bătături sau vreun alt disconfort. Cu o pereche de tenisi barbati pe answear.ro poți alege cu ușurință o pereche de pantaloni sport la care să îi asortezi pentru o plimbare scurtă prin oraș. 

Avantajele purtării pantofilor potriviți pentru activitatea fizică realizată

Pe lângă confortul pe care îl oferă în purtare, o pereche de pantofi potriviți, mai ales atunci când vine vorba de realizarea unor activități fizice, este recomandată și pentru o siguranță mai mare în purtare. Pantofii adecvați activității desfășurate pot ajuta la diminuarea impactului pe care îl poți avea cu suprafețele dure și pot amortiza durerea în cazul în care picioarele aterizează mai repede pe suprafețele întinse și tari.

Criterii de alegere a pantofilor potriviți

Alegerea unor pantofi potriviți pentru realizarea unor activități sportive diverse trebuie să se facă ținând seama de modelul pantofilor, de materialul acestora, de materialul din care este confecționată talpa, de a tipul închiderii și alte asemenea criterii. De exemplu, o pereche de pantofi de pe https://answear.ro/k/barbati/incaltaminte/pantofi-sport-si-tenisi/sneakers ar putea fi potrivită pentru mersul pe jos chiar și pentru distanțe lungi, însă poate fi nepotrivită pentru activitățile sportive realizate în sala de sport, deoarece picioarele pot transpira din cauza mediului închis. Pentru aceasta, ai nevoie de o pereche de pantofi realizați din material aerisit, răcoros, pantofi care nu sunt recomandați, însă, pentru sesiunile de alergat în aer liber. Dacă obișnuiești să alergi în aer liber în fiecare zi, pe orice vreme, atunci ai nevoie de o pereche de pantofi impermeabili, care să protejeze și împotriva vântului, și împotriva apei, cu talpa realizată din material aderent și la suprafețele tari. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies