MUTU e numarul 1. In TOP 10 CARIERE patate de consumul de DROGURI

Autor: Sport.ro
Joi 28 Ianuarie 2010, 17:01
MUTU e numarul 1. In TOP 10 CARIERE patate de consumul de DROGURI

Consumul de droguri nu e o exceptie in lumea sportului. Sunt multi care scapa, asa cum a fost Andre Agassi, care a recunoscut in cartea autobiografica faptul ca a luat metamfetamina, dar sunt si destui ale caror cariere au fost patate sau chiar terminate de substantele interzise.

10. ED GIDDINS

Unul dintre cele mai "colorate" caractere din lumea crichetului, deja ispasise o suspendare de 5 ani pentru ca pariase pe infrangerea propriei echipe, a fost concediat in 1996 pentru consum de cocaina. Si-a clamat nevinovatia si a afirmat ca i-a fost pusa fara stirea sa la o petrecere in paharul cu bautura.

9. RUSSELL GARCIA

Medaliat olimpic cu aur la Seul, in 1988, jucatorul de hochei de camp a schimbat statul de erou cu cel de infam cand a fost testat pozitiv pentru cocaina in 1999. A primit 3 luni de suspendare, dar a revenit in competitiile internationale dupa ce aceasta a expirat.

8. PIETER DE VILLIERS

Pilierul francez de origine sud-africana a fost testat pozitiv pentru cocaina si ecstasy in decembrie 2002. A insistat ca nu a stiut nimic despre droguri si a plans in timp ce-si sustinea nevinovatia in fata presei. A avut aceasi scuza ca si Ed Giddins, ca substantele i-au fost puse in bautura intr-o noapte petrecuta intr-un club din Paris. Legile antidoping din Franta de la acea vreme nu pedepseau decat drogurile care aduceau imbunatatiri ale performantei sportive, asa ca Federatia Franceza de Rugby nu l-a suspendat decat pana la finalul Turneului celor 6 Natiuni pentru ca actiunile sale au denotat lipsa de respect fata de competitie.

7. MARK LEWIS-FRANCIS

Sprinterului i-a fost retrasa medalia de argint de la Campionatele Europene pe teren acoperit din 2005 cand a fost testat pozitiv pentru cannabis. A spus ca substanta i-a ajuns in organism prin... fumat pasiv! A primit doar un avertisment de la Federatia Britanica de Atletism, iar Comitetul Olimpic Britanic a renunat la masura standard de excludere pe viata din competitiile sportive pentru cei testati pozitiv.

6. DIEGO ARMANDO MARADONA

Un test pozitiv pentru cocaina i-a adus legendei argentiniene o suspendare de 15 luni in Serie A, in 1991. A mai ratat alt test si la Campionatul Mondial din 1994, cand a fost exclus din competitie pentru consum de efedrina, iar doctorii spun ca in 2004 a luat o supradoza. Si-a invins dependenta de droguri si a reusit sa califice in extremis nationala Argentinei la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

5. KIEREN FALLON

La doar 24 de ore dupa un proces de coruptie, s-a anuntat ca jocheul de 6 ori campion a fost depistat pozitiv la o competitie din 2007. A primit o suspendare de 18 luni in ianuarie 2008, dupa ce mai fusese exclus din concursuri timp de 6 luni in iunie 2006 pentru consumul unui derivat al cocainei.

4. MARTINA HINGIS

Elvetianca s-a retras din tenis dupa ce a testat pozitiv pentru consum de cocaina, la Wimbledon in 2007, cand a fost suspendata pentru 2 ani. Si-a clamat inocenta: "Nu am luat niciodata droguri si sunt 100% nevinovata. Singurul motiv pentru care m-am retras este ca nu vreau sa ma lupt cu institutiile anti-doping."

3. DOCK ELLIS

Jucatorul lui Pittsburg Pirates, care a murit anul acesta, in septembrie, s-a drogat impreuna cu prietena sa intr-o dupa-amiaza din 1970. Nu si-a dat seama ca are meci in acea zi. A ajuns totusi la stadion in timp util si a jucat chiar daca era "high". "Mingea era cateodata mai mica, alteori mai mare. Uneori imi vedeam coechipierii, alteori nu", a marturisit Ellis in cartea sa autobiografica.

2. MARK BOSNICH

Portarul lui Chelsea a fost suspendat 9 luni in 2003 dupa ce in proba sa au fost gasite urme de cocaina. A urmat linia celor care sustin ca drogul le-a fost pus fara stirea lor in bautura, dar oricum Chelsea l-a concediat pe australian.

1. ADRIAN MUTU

Dupa ce a fost suspendat timp de 7 luni in 2004 pentru consum de substante interzise, Chelsea l-a concediat pe roman. Mutu a pierdut si procesul cu Chelsea si are de platit daune de 17 milioane de euro echipei lui Abramovici. Din fericire, a obtinut o rejudecare a procesului. O sa fie foarte greu sa obtina clementa, dupa noul scandal de la Fiorentina.

Guvernul Orban, tot mai aproape de varianta demiterii. Ce pregătește premierul
BRAT