„Să nu treacă prin ce am trecut eu!” Alex Ioniță a comentat scandalul de dopaj în care a fost implicată Simona Halep 

Alex Ionita Simona Halep Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 08:19
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 08:21

Simona Halep (31 ani, 9 WTA) a anunțat în cursul zilei de vineri că a fost depistată cu o substanță interzisă de WADA în corp. 

Fostul lider WTA a primit o suspendare provizorie după ce a fost depistată cu Roxadustat, o substanță care este interzisă de WADA de câțiva ani, în urma unui test realizat în perioada în care era la US Open. 

Alex Ioniță (27 ani), jucătorul Rapidului, a fost suspendat un an din cauza unui tratament intravenos care nu era în conformitate cu regulamentul ANAD. Fotbalistul a vorbit la finalul partidei dintre Rapid și Farul, scor 1-1, despre situația în care se află Simona Halep. 

Reacția lui Alex Ioniță în cazul scandalului de dopaj în care a fost implicată Halep 

Fotbalistul a dezvăluit cât de greu i-a fost lui în perioada de suspendare și a spus că speră ca situația să se rezolve pentru binele tenismenei. 

„Este foarte dificil. Eu doar asta am știut să fac toată viața, fotbal. Nu știu motivele pentru care a fost prinsă dopată, dar e foarte greu, pentru că știu prin ce am trecut eu.

Sper să se rezolve spre binele ei, să nu treacă prin ce am trecut eu”, a spus Alex Ioniță după meciul din Giulești. 

Simona Halep riscă o suspendare de până la patru ani, care ar putea fi sinonimă cu retragerea din tenis

Potrivit As, Simona Halep riscă o suspendare de patru ani, „Roxadustat fiind o substanță considerată drept nespecifică, ceea ce face foarte greu de demonstrat că a intrat acidental în corp, de exemplu printr-o contaminare a măncării,” scrie sursa citată.

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!