GALERIE FOTO TAS nu e ITIA: cei mai mulți dintre cititorii Sport.ro cred că Simona Halep va fi ajutată după audierile din Elveția

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 10 Februarie 2024, 11:05
Data actualizarii: Sambata 10 Februarie 2024, 11:18

Peste o treime din cititorii Sport.ro care au votat cred că Simona Halep va rămâne cu suspendarea de patru ani. 

Simona Halep (32 de ani) se apropie de primirea verdictului final, în procesul cu Agenția Internațională a Integrității în Tenis.

Audiată în Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne timp de trei zile, sportiva din țara noastră a ieșit încrezătoare din sediul TAS, afirmându-și certitudinea că „adevărul va ieși la iveală.”

Egalitate între cititorii Sport.ro care cred că Simona Halep va rămâne cu suspendarea de patru ani și cei care cred că îi va fi redusă la doi ani

Lipsa intenției de a fi consumat Roxadustat s-ar putea să nu fie suficientă pentru achitarea Simonei Halep, dar aproximativ 62% dintre cititorii Sport.ro care au răspuns la sondajul săptămânii cred că românca va fi ajutată, în urma audierilor TAS. 

Dintr-un total de aproape 50,000 de voturi înregistrate, aproape un sfert s-au dus către scenariul în care fostul număr unu WTA va fi achitat.

Aproape un sfert din cititorii Sport.ro care au votat cred că Simona Halep va fi achitată

Restul voturilor a fost împărțit aproape egal între varianta ca Simona Halep să rămână cu cei patru ani de suspendare - implicit, în cel mai probabil caz - să decidă retragerea definitivă din tenis - și opțiunea potrivit căreia românca își va vedea suspendarea redusă la jumătate. 

Dacă Simona Halep va primi o reducere a pedepsei cu doi ani, sportiva din Constanța ar putea reveni în tenisul profesionist chiar în ultimele luni ale anului 2024. 

Ce a declarat Simona Halep, după încheierea audierilor TAS 

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr.

Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată.

Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp.

Nu știe nimeni când va veni verdictul,” a transmis Simona Halep, după încheierea ultimei zile de audieri. 


Reacția avocatului american al Simonei Halep, Howard Jacobs, după audierile TAS

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!