Tenis

Simona Halep, intre ciocan si nicovala! Cum a ajuns in situatia de a incalca fie legile Statului Italian, fie regulile WTA

Participarea Simonei Halep la turneul WTA de la Palermo este inca incerta.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iulie 2020, 13:13
Data actualizarii: Duminica 26 Iulie 2020, 13:15

Bulgaria si Romania fiind doua dintre statele din Uniunea Europeana cu cele mai multe cazuri de coronavirus inregistrate in ultima saptamana, ministrul Sanatatii in Italia, Roberto Speranza a semnat o ordonanta prin care persoanele din Romania si Bulgaria care intra pe teritoriul Italiei vor fi obligate sa se supuna la 14 zile de carantina.

Directorul turneului din Sicilia, Oliviero Palma a reactionat imediat si a trimis o scrisoare oficiala guvernului italian prin care cerea acordarea unei derogari jucatoarelor cu provenienta din Romania si Bulgaria, printre care s-ar afla Simona Halep, Irina Begu si Sorana Cirstea.

Masura luata de Ministerul Sanatatii din Italia ar afecta-o direct pe Simona Halep, nu doar prin faptul ca ar priva-o de experienta acestei intreceri, dar ar pune-o pe numarul 2 WTA in situatia de a incalca regulile WTA, intrucat jucatoarele care isi anunta prezenta la un turneu si nu o onoreaza sunt penalizate direct de circuit.

Italienii sunt optimisti insa si lupta pentru a o avea pe Halep drept cea mai valoroasa participanta la editia din acest an. “Simona Halep ar trebui sa participe la cea de-a 31-a editie a Palermo Ladies Open. In urma unei interpretazi literale a masurilor implementate, se pare ca muncitorii, deci si atletii profesionisti, vor putea sa beneficieze de scutire a perioadei de carantinare. Asteptam o clarificare oficiala in acest sens din partea autoritatilor competente, dar suntem increzatori ca se va putea. Am asigurat-o pe manager-ul Simonei Halep, Virginia Ruzici”, a afirmat Oliviero Palma, directorul competitiei WTA Palermo, anunta Eurosport.

16,140 si 4668 de cazuri active inregistreaza actualmente Romania, respectiv Bulgaria, doua dintre statele puternic afectate recent de raspandirea bolii COVID-19. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!