Se face „Legea Halep” în tenis!? Românca ar putea reveni imediat în elita tenisului mondial

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 13:25
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 13:27

Simona Halep ar putea fi principalul motiv pentru care WTA ar schimba regulamentul. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a judecat cazul de dopaj al Simonei Halep și a stabilit, în martie 2024, că sportiva din România ar fi trebuit să fie suspendată doar nouă luni.

În fapt, Simona Halep a rămas în afara circuitelor WTA și ITF timp de 18 luni, iar timpul care nu îi va mai reveni româncei niciodată ar putea fi compensat prin introducerea unei legi noi în circuitul de elită al tenisului feminin.

Simona Halep, nedreptățită de WTA, după decizia TAS. A stat la mâna organizatorilor de turnee

Așa cum Boris Becker a susținut, jucătoarelor suspendate pe nedrept ar trebui să li se redea poziția în clasament ocupată în momentul în care suspendarea ar fi trebuit să își găsească termenul final.

Din cauza căderii înregistrate de Simona Halep în clasament în perioada celor nouă luni în care a stat pe nedrept departe de terenurile de tenis, jucătoarea din Constanța nu a putut participa în această vară la Jocurile Olimpice, neavând o clasare în top 400 mondial. 

„Regula clasamentului special” ar putea garanta jucătoarelor suspendate drept de joc într-un anumit număr limitat de turnee, la revenire. 

„Noua regulă prevede ca jucătoarele care au fost suspendate provizoriu pentru o aparentă încălcare a regulilor antidoping, sau care au primit o perioadă de ineligibilitate pentru o încălcare a regulilor antidoping, și s-a constatat că nu au comis sau nu au nicio vină sau neglijență pentru încălcarea respectivă pot utiliza un Clasament Special TADP pentru a concura într-un anumit număr de turnee,” afirmă surse WTA, conform iAMSport

Dacă această regulă ar fi fost aplicată în 2024, Simona Halep ar fi putut reveni în circuitul WTA într-o manieră sustenabilă, ea nemaiavând nevoie de wildcarduri pentru participare la turnee. 

Boris Becker vrea să vadă introdusă în WTA „Legea Halep”

„Cred că WTA trebuie să instaureze o lege numită <Lex Halep>, pentru că nu se poate să fie tratată astfel. La Wimbledon la fel, acum vin Jocurile Olimpice care se joacă tot pe zgură, e un superstar în România și nu numai. Iei oportunitățile aceste sportive, ceea ce este nedrept.

Cred că autoritățile din tenis trebuie să-și dea seama de asta și să-i ofere o șansă corectă de reveni”, a declarat Boris Becker pentru aceeași sursă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!