Romania - Marea Britanie, in Fed Cup, se joaca in casa sponsorului Simonei Halep: "Au vrut sa o sensibilizeze, ca sa joace!"

Autor: Sport.ro
Marti 14 Martie 2017, 16:55

	Romania - Marea Britanie, in Fed Cup, se joaca in casa sponsorului Simonei Halep: "Au vrut sa o sensibilizeze, ca sa joace!"

Romania intalneste in aprilie Marea Britanie, in playoff-ul Grupei Mondiale II din Fed Cup.

Federatia Romana de Tenis a anuntat ca meciurile intalnirii dintre echipele nationale ale Romaniei si Marii Britanii, din Fed Cup, vor fi gazduite de arena "Tenis Club IDU", din Mamaia.

Proprietarul complexului este Corneliu Idu, un om de afaceri din Constanta, care a contribuit din plin la ascensiunea Simonei Halep in cariera.

"E greu sa faci tenis. Eu am fost sustinuta de parintii mei, iar de la 16 ani am avut un sponsor din Constanta, domnul Corneliu Idu, care timp de doi ani mi-a platit tot." - Simona Halep (Ring).

Primul antrenor al Simonei, Ioan Stan, spune ca decizia de a programa meciurile din Fed Cup la Mamaia este una riscanta.

"E clar ca decizia asta sa se joace la Mamaia s-a luat pentru a o sensibiliza pe Simona Halep sa vina sa joace. Dar este riscant sa joci in aprilie pe teren neacoperit, pentru ca e posibil sa ai vreme nefavorabila. In aprilie sunt ploi, e vreme urata, si e riscant. Pentru mine si pentru constanteni este clar ca e bine ca avem intalnirea cu Anglia aici, dar eu spun ca ar fi trebuit sa fie programata pe o arena cu mai multe locuri decat cea de aici, unde intra aproximativ 1000 de spectatori", a spus Ioan Stan intr-un inrterviu pentru ziarul Ring.

Avere estimata la peste 100 de milioane de euro

Corneliu Idu este un prosper om de afaceri din Constanta, fost director la companiile maritime CNM Navrom si CNM Romline.

Conform sursei citate, acesta a investit aproximativ 5 milioane de euro in complexul de tenis din Mamaia.

Meciurile intalnirii dintre Romania si Marea Britanie se vor disputa pe 22-23 aprilie.

INTERVIU. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „Prețurile de pe litoralul românesc sunt foarte mari”
BRAT
Modifică setările cookies