Rafa Nadal îi dă replica lui Tsitsipas: "E o prostie, să recunoaștem!"

rafael nadal ATP barcelona open Stefanos Tsitsipas Tenis Rafael Nadal
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 20 Aprilie 2024, 09:16
Data actualizarii: Sambata 20 Aprilie 2024, 09:25

Rafael Nadal a revenit triumfător pe zgură, după aproape doi ani de absență pe suprafața sa favorită. 

"Matadorul" s-a calificat fără emoții în turul 2 la Barcelona, dar a dorit să clarifice că nu poate fi considerat favorit la turneul din Catalonia, așa cum sugera Stefanos Tsitsipas.

Nadal l-a dovedit pe Flavio Cobolli, scor 6-2 6-3

Spaniolul a jucat primul său meci pe zgură după o pauză de 681 de zile. De la finala câștigată la Roland Garros, din 2022, Rafael Nadal a fost obligat să se abțină de la zgură, iar revenirea a fost emoționantă pentru fanii tenisului.

  • Rafael Nadal

În primul tur al turneului de la Barcelona, spaniolul l-a învins fără dificultăți pe italianul Flavio Cobolli, cu scorul de 6-2, 6-3. 

De fapt, "Matadorul" i-a răspuns acid lui Stefanos Tsitsipas, care afirmase că Nadal este favorit la orice turneu pe zgură la care participă, inclusiv la Barcelona.

"Este o prostie (n.r. - ce a spus Tsitsipas), să recunoaștem, el știe că nu este cazul. Presupun că există mult respect pentru ceea ce am fost în acest turneu, dar toată lumea știe că nu mai pot fi favorit pentru a câștiga un turneu.

Există pur și simplu o poveste în spate, care cântărește foarte mult pe rivali. Deocamdată nu am cum să fiu favorit, poate în jocul de azi da, se poate spune, jur că habar nu am dacă am fost sau nu. nici nu mi-a păsat. Știu că mâine nu sunt favorit, dar nici nu contează.

Acestea sunt lucruri pentru voi (n.r. - presa), trebuie să scrieți despre aceste lucruri, pentru mine este o experiență să joc împotriva unui jucător de top. Va fi un test pentru mine, vom vedea cum răspund", a declarat Rafael Nadal, fost număr unu mondial, citat de Tennis World USA.

Rafa Nadal, precauție maximă la Barcelona

În urma primului meci de la Barcelona, Nadal a declarat că s-a simțit bine pe teren, iar asta este cel mai important lucru.

"Cel mai important este că am jucat, restul e pe locul doi. Până nu se termină săptămâna nu vom ști nimic, pentru mine este important să nu se întâmple nimic. Deși este greu, poate că nu este săptămâna potrivită să fac tot ce îmi spune inima.

Vom face lucrurile cât putem de bine, cu multă logică. Că meciul de azi a mers așa este ceva pozitiv, îmi permite să joc din nou mâine. Nu știu cum va răspunde corpul meu la cerințe, dar sunt realist cu ceea ce am trăit în ultimul an și jumătate. Vom vedea cât de departe pot merge, dar voi încerca să nu trec liniile care sunt periculoase." a adăugat spaniolul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!