Simona Halep dopaj Simona Halep avocati Simona Halep proces Simona Halep suspendata Simona Halep TAS Tenis

Singurele argumente pe care le pot invoca avocații Simonei Halep: cum luptă pentru anularea suspendării din WTA și ITF

Simona Halep și avocații săi caută să demonstreze nevinovăția sportivei din România, în cazul rezultatului pozitiv al testului anti-doping de la US Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 11:45
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 11:58

Prinsă între perspectivele unei suspendări care poate dura între 12 și 48 de luni, Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) are datoria de a „lupta pentru adevăr”, în încercarea de a se dezvinovăți, în urma rezultatului pozitiv la Roxadustat care i-a adus suspendarea din circuitele WTA și ITF

Pasibilă la o absență de un an, indiferent de intenție ori dovezile aduse, dubla campioană de Grand Slam din România va fi apărată de avocați, care au la dispoziție două variante prin care pot convinge instanța de inocența Simonei Halep.

Simona Halep, față în față cu „cel mai greu meci al carierei sale”

Într-un prim scenariu, aceștia ar trebui să prezinte dovezi conform cărora Simona Halep ar fi consumat băuturi ori alimente contaminate cu substanța interzisă, prezentă în medicamentul Roxadustat. Incidentul posibil ar însemna aducerea unei probe sigiliate care să ateste că fie o băutură, fie un aliment consumat de Simona Halep la New York - într-un restaurant, la hotel ori în cantina complexului Flushing Meadows - a fost contaminat. 

Dacă dificultatea de a prezenta o probă va fi sinonimă cu imposibilul, avocații ar putea recurge la a doua cale de atac, prin care ar urma să demonstreze că Simona Halep ar fi încurcat pastilele ori o persoană din staff-ul său ar fi comis această greșeală.

Medicul ORL, Dana Safta a confirmat publicității că Simona Halep ia două medicamente zilnic, Euthyrox și o pastilă anticoncepțională. 

Consumul substanței interzise nu a ajutat-o din punct de vedere sportiv pe Simona Halep

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată. 

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani,” a scris Simona Halep pe Instagram, pronunțându-se cu privire la cea mai delicată situație din cariera sa. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies