Lucrează full-time, dar l-a bătut pe un fost număr 8 ATP: „A trebuit să ies mai devreme de la muncă, m-a lăsat șeful!”

Matija Pecotic ATP Delray Beach Jack Sock Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 22:15
Data actualizarii: Vineri 17 Februarie 2023, 10:55

Matija Pecotic a reușit prima sa victorie în circuitul ATP, la vârsta de 33 de ani. 

Matija Pecotic (33 de ani) ocupă locul 784 în clasamentul ATP, dar este director al piețelor de capital pentru o companie care activează în domeniul imobiliar. 

În 2014, jucătorul croat s-a dedicat în regim full-time carierei de tenismen, reușind să ajungă până pe locul 206, în ierarhia mondială. 

Pecotic a trecut de calificări și a reușit prima sa victorie pe tabloul principal al unui turneu ATP, la 33 de ani

Nefericirea a făcut însă ca Matija Pecotic să sufere de o infecție stomacală, înainte de ediția 2016 a Openului Australian, eveniment care l-a forțat să fie supus unei intervenții chirurgicale și, mai târziu, unui lung proces de recuperare.

Între timp, neputința fizică l-a făcut pe Matija Pecotic să își schimbe traiectoria profesională, ajungând acceptat de Universitatea de la Harvard, unde a studiat economie.

Pecotic a revenit de la 0-1 la seturi în fața lui Sock

Cu diploma de Harvard în mână, Pecotic s-a hotărât să mai ofere o șansă de un an tenisului, iar curajul i-a fost răsplătit.

Matija Pecotic - care obișnuiește să meargă la sală zilnic și să alerge după încheierea orelor de muncă - a condus de urgență până la Delray Beach, pentru a intra în turneu, informează ATP.

Surpriza plăcută a fost conturată în meciul cu Jack Sock - fost număr 8 ATP - învins de Matija Pecotic, scor 4-6, 6-2, 6-2. 

„Iubesc acest sport și știu că nu va mai dura la nesfârșit. Am 33 de ani și încerc să maximizez fiecare zi. A trebuit să plec mai devreme de la muncă azi.

A trebuit să trimit un mail întregii echipe. Șeful m-a lăsat. Va trebui să îi mai cer o zi liberă pentru mâine,” a declarat Pecotic, potrivit UbiTennis


„Eram iepuraș, fugeam până la Predeal!” Ion Țiriac dezvăluie cum s-a apucat „din greșeală” de tenis, la 15 ani

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!