GALERIE FOTO Jasmine Paolini „a distrus-o” pe Andreeva și e în finala Roland Garros 2024. Câți bani primește pentru rezultatul carierei

Jasmine Paolini Mirra Andreeva Roland Garros 2024 Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 19:25
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 19:42

Jasmine Paolini - Iga Swiatek e finala Roland Garros 2024. 

Eforturile depuse de Mirra Andreeva în faza sferturilor de finală ale turneului de la Roland Garros, în care a eliminat-o pe Aryna Sabalenka au ajuns-o din urmă pe jucătoarea de 17 ani.

În penultimul act competițional, rusoaica a cedat în minimum de seturi duelul cu italianca Jasmine Paolini (28 de ani), scor 6-3, 6-1.

Iga Swiatek - Jasmine Paolini, finala feminină a turneului de la Roland Garros 2024

  • €1,200,000 și-a asigurat Jasmine Paolini prin calificarea în finala Roland Garros.
  • Italianca va lupta pentru șansa de a-și apropia premiul cel mare, acordat campioanei, în valoare de €2,400,000 

Paolini - număr 15 mondial - a depășit-o pe a 38-a jucătoare a lumii după doar 75 de minute, o durată de joc neașteptat de mică pentru o semifinală de Grand Slam. 

Grație parcursului fenomenal de pe zgura pariziană, Jasmine Paolini și-a asigurat intrarea în premieră în top 10 WTA. Începând de luni, 10 iunie, Paolini va urca minimum până pe a șaptea poziție a ierarhiei mondiale, dar poate ajunge chiar a cincea jucătoare din lume, dacă va triumfa la Paris.

„Am avut emoții, dar m-am relaxat cu fiecare minge pe care am jucat-o.”

  • Paolini le-a învins la Roland Garros 2024 pe Bianca Andreescu și Elena Rybakina, în drumul său spre finală. 

„Sunt foarte fericită. A fost un meci dur. Andreeva joacă incredibil și are doar 17 ani. E completă, ca jucătoare. Aveam emoții înainte de meci. Am pierdut în fața ei, în urmă cu o lună și mi-am spus că trebuie să joc mai bine.

Am avut emoții în primul set, dar m-am relaxat minge cu minge. Știu că mi-a fost dur să mă relaxez în semifinale, dar sunt mulțumită că am câștigat meciul,” a declarat Jasmine Paolini, în interviul oferit pe teren. 

Paolini are o înălțime de 1,63 metri

În acest an, Jasmine Paolini și-a confirmat ascensiunea și la Dubai, turneu de calibru WTA 1000 pe care l-a câștigat, după ce în faza semifinalelor acelei întreceri a învins-o pe Sorana Cîrstea. 

Dacă va reuși victoria împotriva Igăi Swiatek, Jasmine Paolini va deveni prima jucătoare care o bate pe sportiva poloneză în finala Roland Garros. Swiatek este triplă campioană și a ajuns de patru ori în ultimii cinci ani în finala turneului major din capitala Franței. 

Swiatek - Paolini se joacă sâmbătă, 10 iunie, de la ora 16:00. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!