Dumitru Dragomir, verdict dur în cazul Simonei Halep: „Ei sunt vinovații!” La cine s-a referit fostul președinte LPF

Simona Halep Dumitru Dragomir US Open 2022 Tenis Dumitru Dragomir
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 19:31
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 19:30

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la testul anti-doping de la US Open 2022.

Chiar dacă a șocat pe toată lumea în primă fază cu testul anti-doping ieșit pozitiv, Simona Halep a primit susținerea tuturor în acest caz nefericit.

Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF, a vorbit despre situația în care se află fosta câștigătoare la Wimbledon în 2019, evidențiind faptul că doctorii sunt cei vinovați.

Dumitru Dragomir: „Vinovați sunt doctorii”

„În cazul Simonei Halep e ceva ce-mi scapă. Eu nu cred că a luat cu bună știința pastiluța. Un sportiv nici nu are de unde să știe toate medicamentele. 

Acolo trebuie să ai doctor care să-ți verifice și apa. Dacă e apa desfăcută să nu o bei. Așa le recomand tuturor sportivilor: să nu bea nimic desfăcut.

Erau multe cazuri de doping și în fotbalul nostru, dar eu n-am crezut în ele. Oricum, cea mai ciudată a fost a lui Mutu, care a fost și dovedită. Restul, de la halterofili la alții, eu n-am crezut. 

Mai ales când i s-a luat titlul Andreei Răducanu mi s-a părut o nedreptate incredibilă. Și vinovați sunt doctorii. Dacă apa nu e îmbuteliată nu are voie să bea. Nu știi cine îți bagă ceva”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit ProSport.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!