GALERIE FOTO Dezvăluirea făcută de Daniel Dobre despre Simona Halep: „Nu avea încredere în străini”

daniel dobre Simona Halep simona halep suspendare Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Septembrie 2023, 18:05
Data actualizarii: Luni 18 Septembrie 2023, 18:12

Simona Halep obișnuia să opereze cu un grad ridicat de scepticism în privința persoanelor din jur, afirmă Daniel Dobre, vorbind despre obiceiurile nutriționale ale fostei sale eleve. 

Antrenorul sub comanda căruia Simona Halep a ieșit campioană pe iarba de la Wimbledon, Daniel Dobre a sărit în apărarea fostei sale eleve și a declarat că aceasta nu avea niciodată încredere în străini.

Declarația vine în contextul în care suplimentul Keto MCT, contaminat cu Roxadustat, i-a fost recomandat Simonei Halep de fizioterapeuta angajată prin Academia Mouratoglou, Candice Gohier

Daniel Dobre: „Simona nu avea încredere în străini, trebuia să aibă control asupra lucrurilor.”

„E o mare surpriză și toată lumea e curioasă să afle cum de s-a putut ajunge la această situație. Simona nu avea încredere în străini, trebuia să aibă control asupra lucrurilor care se întâmplau și nu exista, dacă pleca de la masă și rămânea mâncarea sau erau băuturi desfăcute sau băuturile dacă rămâneau pe teren nesupravegheate nu le mai folosea, tocmai în ideea ca să nu poată fi contaminate cu intervenția altcuiva sau accidental. 

Ținea foarte mult și respecta toate regulile posibile pentru a arăta că acest sport se poate practica și curat. E foarte greu de spus ce s-a întâmplat.

Daniel Dobre crede în inocența Simonei Halep: „E clar: ea nu ar fi făcut așa ceva cu bună știință.”

Atâtea semne de întrebare și cred că toată lumea așteaptă motivarea sentinței, am înțeles că au fost multe acte de analizat, probabil de aia a durat atât de mult.

Un lucru este clar, cu bună știință ea nu ar fi făcut așa ceva”, a declarat Daniel Dobre pentru www.sport.ro și PRO TV. 

La recomandarea fizioterapeutei Candice Gohier, Simona Halep a consumat un supliment cu colagen contaminat, Keto MCT.

Marea greșeală a fostului număr 1 WTA ar fi aceea că nu ar fi anunțat acest consum în formularul de control al dopajului nici la US Open - unde a fost testată pozitiv la Roxadustat - și nici în octombrie 2022, într-un interviu purtat cu un reprezentant ITIA. 

„A declarat că a uitat și că, la interviu, probabil, de asemenea, a uitat să îl menționeze.”

„Observăm că doamna Halep nu a precizat suplimentul Keto MCT pe Formularul de Control al Dopajului („DCF”) pentru testul său de urină din 29 august 2022.

De asemenea, ea nu l-a menționat nici în interviul său din 26 octombrie 2022, cu ITIA.

În cadrul interogatoriului încrucișat avut la audierea din iunie, ea a declarat pentru DCF că a uitat și că, la interviu, probabil, de asemenea, a uitat să îl menționeze.

Aceasta a fost clar o neglijență din partea ei, mai ales la interviu, când nevoia de sinceritate completă ar fi fost și mai evidentă,” au scris oficialii ITIA în raportul care o acuză pe Simona Halep. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!