Cronica unui succes anuntat! Halep continua seria incredibila in fata Barborei Strycova

Simona Halep Barbora Strycova Wuhan Tenis Cronica unui succes anuntat! Halep continua seria incredibila in fata Barborei Strycova
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Septembrie 2019, 08:11
Data actualizarii: Marti 24 Septembrie 2019, 08:19

Meciul dintre Simona Halep si Barbora Strycova de la Wuhan nu a ocolit normalitatea impusa de seria rezultatelor anterioare intre cele doua.

Articol publicat de Marcu Czentye

6-3, 6-2 intr-o ora si 27 de minute de joc nu a insemnat vreun meci sisific pentru Simona, dar n-a fost nici cel mai facil posibil, Halep jucand impotriva unei jucatoare deopotriva tenace si experimentata.

Au fost momente insa in care numarul 6 WTA si-ar fi putut face meciul mai scurt, insa absenta ritmului competitional a avut un impact vizibil.

Dupa 4 egalitati la 40 in game-ul secund, Simona facea 2-0, dar suferea primul recul al turneului, fiind egalata. Dar cum in tenisul feminin se intampla des ca unui recul sa ii succeada un altul, Simona a legat de acolo 5 jocuri la rand, impunandu-se cu 6-2 in primul set si trecand cu avantaj 1-0 in al doilea.

Simona a fost jucatoarea mai calma, mai rezervata in a-si exprima frustrarea dupa nereusitele inerente unui meci de tenis la un turneu de calibru Premier 5. Iar in conditii de un calm mai pronuntat, aveau sa vina si 3 lovituri senzationale cu care Simona a conturat spectacolul acestui meci. Intai, a fost un passing in cross cu backhand-ul prin care Halep avea sa salveze a patra minge de break la scorul de 1-1 in setul 2, game castigat mai apoi de romanca, in al doilea rand Simona avea sa impresioneze la 3-2 in setul 2, raspunzand la o scurta a cehoaicei cu o contrascurta care a demonstrat o flexibilitate si o atingere demne de nivelul lui Novak Djokovic.

Dupa acea contrascurta, Simona a defilat pana la final, cand la mingea de meci a produs cea de-a treia lovitura impresionanta, un passing in cross cu forehandul care i-a asigurat calificarea in optimile de finala.

Simona Halep isi trece in cont asadar a sasea victorie consecutiva in fata Barborei Strycova, o jucatoare care la inaltimea sa de 1,64m nu reuseste sa genereze lovituri suficient de puternice, si in ciuda tenisului sau variat, sa perturbe semnificativ linistea tenisistica a numarului 6 WTA.

In optimi, Simona va juca cu invingatoarea dintre Rybakina si Jabeur. Cele doua au intrat la aceasta ora in setul decisiv.

Statisticile meciului Simona Halep vs. Barbora Strycova
Greseli nefortate: 21-30
Lovituri direct castigatoare: 14-14
Numar total de puncte castigate: 72-53
Durata jocului: 87 de minute

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!