Câți bani ar fi primit România, dacă s-ar fi calificat la turneul final al Cupei Billie Jean King

Romania Cupa Billie Jean King baraj Cupa Billie Jean King Slovenia Romania Tenis WTA Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 18 Aprilie 2023, 11:30
Data actualizarii: Marti 18 Aprilie 2023, 11:27

Suma pierdută de echipa României, prin ratarea dramatică a calificării, în Slovenia, reprezintă echivalentul unui buget anual aflat în gestiunea Federației Române de Tenis. 

Eșecul dureros suferit de echipa națională a României, în barajul decisiv din Slovenia poartă cu sine și o pierdere financiară considerabilă. Cu alte cuvinte, Federația Română de Tenis - care a primit finanțări reduse în ultimii ani, din bugetul de stat - și-ar fi asigurat bugetul pentru încă un an, dacă jucătoarele conduse de căpitanul nejucător, Horia Tecău, ar fi reușit să ducă la bun sfârșit avantajul procurat după prima zi.

Din nefericire, România a devenit prima țară care pierde, de la 2-0 la meciuri, o confruntare în Cupa Billie Jean King, în ultimii șapte ani. 

România a ratat suma de 600,000 de euro, echivalentul unei finanțări anuale primite de FRT din bugetul de stat

600,000 de euro ar fi reprezentat prima de participare acordată fiecărei țari calificate la turneul final al Cupei Billie Jean King, adică puțin peste bugetul anual al Federației Române de Tenis. 

Dacă România ar fi reușit ieșirea din grupe, suma s-ar fi dublat, notează ProSport, iar o finală jucată ar fi adus profituri de peste 1,5 milioane de euro. 

Costurile deplasării în Slovenia, între 35.000 - 60.000

„Minim pentru o acțiune de acest gen în Europa este de 35.000 – 40.000 de euro: „Sunt convins că v-ați întrebat cum a plătit Federația sute de mii de lei (RON) gazele și energia electrică atâta vreme cât finanțarea a fost oprită, din cauza zecilor de procese intentate de Marius Vecerdea!

Sunt convins că v-ați întrebat cum au mers loturile naționale ale României la Winter Cup, cum au mers echipele în Thailanda, respectiv echipa feminină din în Slovenia. Sunt convins că v-ați întrebat cum plătim salariile angajaților” a transmis George Cosac, într-un mesaj adresat cluburilor și asociațiilor afiliate Federației Române de Tenis.


„Ce-i asta? Ne batem joc?” Ce i s-a întâmplat lui Victor Hănescu într-o întâlnire inedită cu Gael Monfils

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!