GALERIE FOTO Bouchard riscă excluderea din WTA! Ce a scris în apărarea sa, după ce le-a numit „dopate” pe Sharapova și Yastremska

Eugenie Bouchard Dayana Yastremska Maria Sharapova Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Mai 2023, 12:05
Data actualizarii: Luni 01 Mai 2023, 12:12

Eugenie Bouchard s-a pus singură într-o situație delicată, prin care își riscă viitorul în tenisul profesionist. 

Eugenie Bouchard (29 de ani, 285 WTA) ar putea fi acuzată de încălcarea regulamentului tenisului și riscă o excludere din circuitul WTA. Sportiva canadiană a redactat săptămâna trecută un tweet în care scria „E cumva să joci cu dopate la Madrid,” șocând pe toată lumea.

Canadianca a scris postarea după ce a învins-o pe Dayana Yastremska, sportivă suspendată pentru dopaj, dar s-a referit și la Maria Sharapova, utilizând cuvântul la plural, sportivă pe care a învins-o, tot la Madrid, în 2017. 

Eugenie Bouchard ar putea fi suspendată din circuitul WTA, din cauza tweet-ului publicat

„Vreau să îmi cer scuze pentru tweet-ul postat. Am avut o lipsă în judecată. Nu era necesar să îl scriu. Chiar dacă am reușit mereu să fiu fair-play, nu am avut toate faptele puse în ordine și, cu siguranță, nu am intenționat să aduc prejudicii nimănui.

Voi continua să lucrez asupra mea însămi, de acum încolo, atât pe teren, cât și în afara lui,” a scris Bouchard, în legătură cu tweet-ul care îi pune revenirea în pericol. 

Ce a scris Eugenie Bouchard în postarea ștearsă după 12 minute

Tweet criptic postat de Eugenie Bouchard pe platforma Twitter, după ce a învins-o pe Dayana Yastremska, în runda inaugurală a turneului WTA 1000 de la Madrid.

Sportiva canadiană care a legat trei succese în capitala Spaniei a scris: „E cumva să joci cu dopate la Madrid,” șocând pe toată lumea. Doar câteva minute a stat tweet-ul online, după care Bouchard a decis să îl șteargă definitiv. 

Mesajul interpretabil poate fi dezvoltat având două tăișuri: Eugenie Bouchard a împuns-o pe adversara sa, Dayana Yastremska - suspendată în 2021, pentru dopaj - dar și pe Maria Sharapova, pe care a învins-o la Madrid, în 2017, și căreia i-a cerut să se retragă din tenis, întrucât ar fi o trișoare.

„E o trișoare, inclusiv în meciurile cu mine. Nu cred că vreunui trișor ar trebui să concureze în vreun sport. E nedrept față de celelalte jucătoare, care își apără șansele corect și sunt sincere. Cred că WTA transmite mesajul eronat copiilor - trișează și te vom primi cu brațele deschise. Nu cred că Sharapova este o persoană pe care o mai pot admira,” spunea Bouchard despre Sharapova - găsită dopată cu Meldonium - în 2017, înainte de a o învinge la Madrid. 


Victor Hănescu dezvăluie cum a simțit forța loviturilor Serenei Williams, într-un antrenament de sparring

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!