Roland Garros Bernabe Zapata Miralles dudi sela Tenis

Anchetă la Roland Garros! Suspiciune de trucaj la un meci din calificări 

Roland Garros se desfășoară în perioada 22 mai - 5 iunie! 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2022, 12:48
Data actualizarii: Vineri 20 Mai 2022, 12:48

Un meci de tenis din primul tur al calificărilor masculine de la Roland Garros face obiectul unor verificări din cauza semnalării unui număr anormal de pariuri sportive din străinătate, indiciu al unei posibile manipulări, transmite AFP, care citează o sursă apropiată de acest caz.

Meciul în speţă s-a derulat luni între spaniolul Bernabe Zapata Miralles (25 ani, 133 ATP) şi israelianul Dudi Sela (37 ani, 456 ATP). Ibericul s-a impus cu 6-3, 6-0, însă s-au semnalat pariuri numeroase pe al doilea set din trei ţări străine, Ucraina, Cipru şi Armenia, conform L'Equipe.

''Nu există niciun caz. Pentru moment, nicio anchetă nu a fost deschisă de autorităţile judiciare din Franţa'', a precizat Federaţia franceză de tenis (FFT) într-un comunicat.

Miercuri, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a suspendat provizoriu doi jucători francezi, Mick Lescure şi Jules Okala, arestaţi în 2019 la Bressuire sub acuzaţia de trucare de meciuri.

Cei doi au fost arestaţi în cadrul unei anchete judiciare asupra unei reţele vaste de aranjare a meciurilor al cărei şef de reţea se află în Belgia.

În timpul arestului său, în faţa cu anchetatorilor Serviciului Central de Curse şi Jocuri (SCCJ), un serviciu de poliţie judiciară, Mick Lescure, fost numărul 487 în lume, şi-a recunoscut faptele. 

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!