GALERIE FOTO Amănuntul important care schimbă turneul WTA de la Cluj-Napoca, Transylvania Open, în 2024

Transylvania Open Tenis Romania Turneu WTA Cluj-Napoca Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 17:20
Data actualizarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 17:21

Acest lucru nu s-a întâmplat în 2023, ediție încheiată de Gabriela Ruse în postura de vicecampioană. 

Turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca și-a anunțat derularea celei de-a patra ediții în februarie 2024

Competiția care a impresionat oficialii WTA în primele trei ediții își va continua tradiția stabilită la Cluj-Napoca în săptămâna 5-11 februarie. 

Transylvania Open 2024, în concurență cu turneul WTA 500 de la Abu Dhabi

  • Săptămâna 5-11 februarie pune la dispoziția jucătoarelor doar două turnee: Transylvania Open și Mubadala Abu Dhabi Open. 

Spre deosebire de ediția din 2023, când turneul din Transilvania și-a împărțit atenția cu întrecerile de același calibru, WTA 250, din Monastir (Tunisia) și Nanchang (China), în 2024 Transylvania Open va avea concurență din partea unei competiții de calibru WTA 500, Mubadala Abu Dhabi Open.

Transylvania Open, unicul turneu WTA programat în Europa, în săptămâna 5-11 februarie

Premiile financiare mai consistente, punctele WTA mai multe, dar și faptul că Emiratele Arabe Unite se află, din punct de vedere geografic, într-un loc mai convenabil decât România, pentru jucătoarele care părăsesc Australia, la finalul lunii ianuarie, sunt trei factori care pot înclina balanța în cazul jucătoarelor bine clasate în ierarhia mondială.

În plus, săptămânile care succedă desfășurarea turneului clujean conțin turnee importante, de calibru WTA 1000, programate să aibă loc în perioada 11-24 februarie la Doha (Qatar) și Dubai (Emiratele Arabe Unite). 

Transylvania Open 2024, o șansă bună pentru jucătoarele din România

În ciuda acestor impedimente, jucătoarele din România sunt așteptate să participe la Transylvania Open 2024 în număr semnificativ.

În 2023, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Patricia Țig, Miriam Bulgaru, dar și finalista Gabriela Ruse au fost prezente pe tabloul principal al turneului de la Cluj-Napoca. 


Transylvania Open 2024 (5-11 februarie) va fi transmis în direct de Pro Arena și VOYO. 


„Să câștig la Wimbledon, după trei finale pierdute, a fost îndeplinirea visului suprem” Momentele carierei lui Horia Tecău

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!