Stranieri

VIDEO Viitorul sună bine! Un jucător român a semnat cu Benfica: „E un sentiment pe care nu-l pot explica!”

Miguel Constantinescu este oficial noul jucător al Benficăi.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 10:09
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 10:17

Miguel Constantinescu (16 ani) a semnat primul contract profesionist cu Benfica. Jucătorul cu părinți români s-a născut în Portugalia și a început fotbalul de la vârsta de 7 ani, la cel mai prestigios club din Lisabona. 

Cu toate că are dublă cetățenie, deocamdată, Miguel Constantinescu a optat să reprezinte România la selecțiile de juniori și a acumulat două prezențe pentru naționala U17. 

Tânărul jucător este versatil. Postul său de bază este de mijlocaș ofensiv, dar poate evolua atât în bandă, cât și ca inter, poziții pe care speră să se impună la Benfica multe sezoane de acum încolo. 

„Sunt foarte mândru să semnez primul meu contract de profesionist cu acest club grozav. Sunt aici de ani buni și vreau să rămân și mai mult. E un sentiment pe care nu-l pot explica.

Mă face să vreau să muncesc și mai mult, să mă dedic și să-i fac pe oamenii de aici să fie mândri. Clubul mi-a arătat încredere și vreau să răsplătesc asta. Toți juniorii vor să ajungă la nivel profesionist”, a declarat Miguel Constantinescu, conform slbenfica.pt.

Singurii fotbaliști români care au îmbrăcat tricoul lusitanilor au fost Basarab Panduru, în două mandate, între iulie 1995 - ianuarie 1996 și iulie 1996 - iulie 1998, și Laszlo Sepsi, între ianuarie 2008 - iulie 2008. 

Scandalul din decembrie 2021

Benfica are un nou antrenor din luna decembrie a anului trecut. Nelson Verissimo a fost adus de la echipa a doua a portughezilor după ce Jorge Jesus a intrat în conflict cu Pizzi, după înfrângerea din optimile Cupei, 0-3, în fața lui Porto, iar restul jucătorilor au făcut front comun pentru a-l îndepărta de la echipă.

În primele trei meciuri pe banca tehnică a lusitanilor, Nelson Verissimo a obținut o înfrângere, 1-3, cu Porto, o victorie, 2-0 cu Pacos Ferreira, și o remiză, 1-1 cu Moreirense. 

Modifică setările cookies