S-a decis viitorul lui Rareș Ilie? Anunțul făcut de antrenorul lui Nice în ultima zi de mercato

Rares Ilie Didier Digard Nice Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 18:24
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 18:24

Rareș Ilie (19 ani), mijlocașul lui Nice, a prins puține minute în prima parte a acestui sezon, iar presa franceză a scris despre un posibil împrumut al românului în această iarnă.

Cumpărat de la Rapid, pentru o sumă care ar fi atins 5 milione de euro, Rareș Ilie a evoluat în doar opt meciuri la Nice. În total, 366 de minute, iar ultima sa prezență pe teren într-un joc oficial datează din 6 octombrie, 1-0 contra lui Slovacko, în grupele Conference League.

Antrenorul lui Nice: "Nu cred că vor mai pleca jucători"

Deși presa din Franța anunța că sunt șanse mari ca Nice să îl cedeze temporar pe Rareș Ilie în această iarnă, antrenorul interimar Didier Digard lasă de înțeles că nu vor mai exista plecări de la formația sa în această fereastră de mercato.

Întrebat astăzi, într-o conferință de presă, dacă Nice se va mai despărți de alți jucători, Digard a replicat scurt: "Nu cred".

În ceea ce privește sosirile, antrenorul formației de pe Coasta de Azur a explicat: "Cred că vor mai fi transferuri, vom vedea ce oportunități sunt. Îl las pe directorul sportiv, noi avem un meci important de pregătim și suntem concentrați la el", a spus Digard, potrivit L'Equipe.

Astăzi, Nice a oficializat transferul lui Terem Moffi, un atacant nigerian în vârstă de 23 de ani, care sosește de la Lorient. Împrumutul pe șase luni costă 2,5 milioane de euro, iar clauza de transfer obligatorie a fost stabilită la 22,5 milioane.

Nice, locul 10 în Ligue 1, va juca miercuri pe terenul lui Lens, ocupanta poziției secunde, în runda cu numărul 21 din campionat.

Marius Niculae: "Rareș Ilie era demoralizat, antrenorul de la Nice nu mai vorbea cu el"

Fostul atacant Marius Niculae, în prezent manager sportiv al loturilor naționale de tineret și juniori în cadrul FRF, spune că a avut o discuție cu Rareș Ilie în noiembrie, la ultima acțiune a reprezentativei U21, iar fotbalistul lui Nice era dezamăgit de faptul că antrenorul de la acea vreme, Lucien Favre, nici măcar nu mai discuta cu el.

Deși pare surprinzătoare abordarea lui Favre, mai ales că antrenorul a fost cel care a insistat pentru transferul lui Rareș Ilie în vară, Marius Niculae spune că ar fi fost un test din partea tehnicianului pentru a vedea reacția fotbalistului.

"Eu am discutat cu el, mai ales la lotul de tineret, când a venit ultima oară. Era puțin cam demoralizat pentru că nu mai juca, antrenorul nu mai vorbea cu el. I-am explicat că lucrurile astea sunt normale afară, lucrurile astea îl vor întări, iar el trebuie să fie profesionist sută la sută.

Chiar dacă nu te bagă antrenorul, se uită la tine și va analiza atitudinea ta. Afară te pun la tot felul de teste să vadă cum reacționezi și atunci trebuie să fie puternic, e un sfat dat din propria experiență", a spus Marius Niculae, la Digisport.

  • La începutul acestui an, Lucien Favre a plecat de la Nice, iar echipa este pregătită în prezent de fostul secund Didier Digard, care a preluat rolul de interimar.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!