Radu Drăgușin, lider în Europa! Capitolul la care încheie sezonul pe primul loc, peste Virgil van Dijk

radu dragusin Genoa Tottenham Virgil van Dijk Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 22:55
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 22:55

Radu Drăgușin (22 de ani) a încheiat sezonul 2023/2024 cu 19 meciuri jucate în Serie A pentru Genoa și 9 partide în Premier League pentru Tottenham.

După jumătate de sezon în care a fost integralist în toate meciurile la Genoa și a și marcat două goluri în Serie A, inclusiv unul contra lui Inter, Radu Drăgușin a fost cumpărat de Tottenham pentru 25 de milioane de euro.

Radu Drăgușin, driblat o singură dată în acest sezon

Începutul în Anglia a fost destul de complicat pentru Drăgușin, fiind folosit doar pe finalul partidelor sau când Micky van de Ven a acuzat probleme medicale. Totuși, finalul stagiunii a fost îmbucurător pentru fundașul român, care a fost integralist la Spurs contra lui Manchester City (0-2) și Sheffield United (3-0), după ce Ange Postecoglou a decis să îl mute pe Van de Ven pe postul de fundaș stânga.

După ce campionatele importante din Europa s-au încheiat, statisticienii de la WhoScored au publicat un top care îl are lider pe Radu Drăgușin. Românul este fundașul din primele cinci campionate ale Europei care a fost driblat de cele mai puține ori raportat la numărul minutelor jucate.

Drăgușin are o medie mai bună decât jucători precum Virgil van Dijk (Liverpool), Castello Lukeba (RB Leipzig), Francesco Acerbi (Inter) sau Ezri Konsa (Aston Villa). În statistica realizată de WhoScored au fost luați în calcul doar fundași din top 5 campionate ale Europei care au strâns cel puțin 2.000 de minute în stagiunea recent încheiată.

  • Concret, Drăgușin a fost driblat o singură dată în cele 31 de partide strânse în Serie A și Premier League. S-a întâmplat într-un meci cu Lecce, pierdut de Genoa, în septembrie, scor 0-1.
  • 2.134 de minute a acumulat Radu Drăgușin în Serie A și Premier League, în acest sezon

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!