Nicolae Stanciu Cehia Slavia Praga Sparta Praga Stranieri

Nicolae Stanciu, interviu cu cărțile pe masă: "Eu și soția mea am primit mesaje de amenințare". Ce a făcut în ziua nunții

Nicolae Stanciu (29 de ani), mijlocașul formației chineze Wuhan Three Towns, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al clubului Slavia Praga în care a rememorat perioada petrecută în Cehia.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2022, 13:46
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2022, 13:46

Așa și cum și Stanciu susține, cea mai bună perioadă a carierei sale a fost la Slavia Praga. A câștigat două titluri de campion, o Cupă a Cehiei, a jucat constant în grupele competițiilor europene și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști din echipa condusă de Jindrich Trpisovsky.

Nicolae Stanciu: "În ziua nunții am decis împreună cu soția mea să merg la Slavia Praga"

Mijlocașul român a plecat de la Slavia la finalul anului trecut, alegând drumul Chinei. După un an excelent la Wuhan, s-a discutat tot mai mult despre o revenire a lui Stanciu la formația din capitala Cehiei, însă președintele clubului a negat că ar exista negocieri în acest sens.

Totuși, Stanciu a rămas în relații foarte bune cu oamenii de la Slavia Praga, iar în cadrul interviului a rememorat cum s-a făcut transferul din 2019 și de ce a ezitat inițial să revină în Cehia.

"Cum s-a făcut transferul? Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri. Agentul meu mi-a spus despre interesul Slaviei, dar nu eram chiar pregătit pentru asta. Am ezitat, am vorbit foarte mult cu soția mea despre asta. Eram puțin nesigur pentru că nu știam dacă va fi bine sau nu.

Dezbaterea crucială s-a petrecut în ziua nunții, care a fost cu două săptămâni înainte să ajung la Slavia. În cele din urmă, am decis împreună să accept acceastă provocare. Amândoi am fost fericiți, iar apoi m-am liniștit. Alături de fiica mea, soția este cel mai mare fan al meu.

Apoi, am vorbit cu antrenorul Trpisovsky, ne-am trimis câteva mesaje și am devenit sigur că Slavia a fost cea mai bună variantă pentru mine. El m-a convins să vin. E cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Din nefericire, nu mai am mesajele cu el, dar mi-a spus că vrea cu adevărat să mă antreneze, că mă place ca jucător, ca om și vrea să colaborăm.

Sentimentele erau reciproce, eram și eu bucuros să aud asta. În timp, am ajuns să îl cunosc mai bine pe antrenor, cum e ca om. De aceea e cel mai bun din punctul meu de vedere. În primul rând, e un om bun și un antrenor excelent. Relația pe care am avut-o și viziunea sa despre fotbal l-au transformat în cel mai bun antrenor pe care l-am avut vreodată", a spus Stanciu.

  • 111 meciuri, 25 de goluri și 28 de pase decisive a strâns Stanciu la Slavia Praga în perioada 2019-2021
  • 4 milioane de euro a plătit Slavia Praga pentru a-l transfera pe Stanciu de la Al Ahli, în iulie 2019. Aceeași sumă au încasat-o Stanciu la vânzarea mijlocașului în China

Nicolae Stanciu: "Eu și soția mea am primit mesaje de amenințare"

Înainte de Slavia, Stanciu a petrecut un an (2018) la marea rivală din oraș, astfel că imediat și-a atras antipatia fanilor de la Sparta Praga, care i-au trimis și mesaje de amenințare, lui și soției sale.

"Sigur, suporterii sunt și ei un subiect important. Mă gândeam dacă mă vor accepta, ce vor spune despre asta. Eu și soția eram puțin îngrijorați, dar nu atât de mult din cauza fanilor, pentru că știam că, dacă ajut echipa pe teren să câștige trofee, mă vor plăcea.

Imediat după ce am ajuns, ne-am calificat în Champions League și nu am avut nicio problemă cu suporterii Slaviei. Însă am primit multe mesaje de amenințre din partea fanilor celeilalte echipe (n.r - Sparta Praga). În mare parte, soția mea le primea, dar a fost bine în cele din urmă", a mai spus Stanciu.

Nicolae Stanciu: "Slavia Praga, cel mai important club din cariera mea. Trpisovsky, cel mai bun antrenor"

Jindrich Trpisovsky este cel mai bun antrenor pe care l-a avut, crede Stanciu, care a explicat cum a fost ajutat de tehnicianul care conduce Slavia Praga de la începutul anului 2018.

"M-am simțit imediat ca acasă pentru că antrenorul și colegii m-au ajutat. Când joci bine și ai rezultate e excelent. Am mers direct în Champions League și totul a fost perfect. Eu și familia mea ne-am găsit imediat o casă în Praga. E ceva ce nu voi uita niciodată. Amintirile de la Slavia vor rămâne cu mine pentru tot restul vieții.

Slavia a devenit cel mai important club din cariera mea, chiar dacă am câștigat trofee și în România, țara mea. Eu și familia mea ne-am simțit cel mai bine la Slavia. Fata mea s-a născut în Praga. Sunt bucuros că am ajutat clubul să aibă succes.

Sunt mândru că numele meu este scris pe perete alături de ale altora care au câștigat cu Slavia. Sunt mândru că am lucrat cu oamenii de la Slavia, în special cu antrenorul Trpisovsky. Cred că a dus Slavia la un alt nivel și sper că acest club va continua să progreseze, să câștige trofee și să joace în Europa an de an", a încheiat Stanciu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!