Stranieri

"Dezamăgiri de milioane!". Turcii s-au săturat de Moruțan și Cicâldău după jumătate de an: "Au eșuat"

Olimpiu Moruțan (22 de ani) și Alexandru Cicâldău (24 de ani) au fost principalele transferuri făcute de Galatasaray în vara anului trecut, însă prestațiile celor doi îi nemulțumesc pe fanii turci.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 20:05
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 20:08

Deși ambii români au avut sclipiri în prima parte a acestui sezon, lui Moruțan și Cicâldău pare că le lipsește constanța, iar turcii consideră că printre principalii vinovați de rezultatele slabe ale lui Galatasaray se numără și jucătorii transferați din Liga 1.

Moruțan și Cicâldău, criticați în Turcia

Într-un material publicat de TGRT Haber, jurnaliștii turci evidențiază nemulțumirile fanilor turci referitoare la Moruțan și Cicâldău și cataloghează drept "dezamăgitoare" transferurile celor doi.

"Cei doi fotbaliști români, care au costat-o pe Galatasaray aproximativ 170 de milioane de lire turcești (n.r - 10,8 milioane de euro), au eșuat până în prezent. Transferați pentru sume mari, Cicâldău și Moruțan sunt văzuți ca niște transferuri dezamăgitoare.

Pentru Cicâldău s-au plătit 6,5 milioane de euro, iar jucătorul încasează un salariu anual de un milion de euro. Moruțan a costat 3,5 milioane de euro, iar tânărul fotbalist este plătit cu 600.000 de euro. Fanii lui Galatasaray sunt nemulțumiți de mulți fotbaliști, dar cei care primesc cele mai multe critici sunt Cicâldău și Moruțan.

Fanii sunt de părere că prestațiile celor doi sunt slabe, având în vedere sumele plătite în schimbul lor. 10 milioane de euro pentru transferurile lor și 800.000 de euro salariile lor în prima jumătate a acestui sezon. În total, 170 de milioane de lire turcești plătite de Galatasaray", a scris TGRT Haber.

Alexandru Cicâldău a jucat în 23 de partide la Galatasaray, a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive, în timp ce Olimpiu Moruțan a fost folosit în 20 de jocuri, a înscris de patru ori și a reușit patru assist-uri.

Deși este calificată în optimile Europa League, Galatasaray dezamăgește pe plan intern, unde este deja eliminată din Cupa Turciei, iar în campionat se află pe locul 12, cu 27 de puncte în 20 de etape, la 22 de lungimi în spatele liderului Trabzonspor.

Modifică setările cookies