Alexandru Pascanu Paul Anton Ponferradina Stranieri

Alex Pașcanu, gladiatorul de la Ponferradina! Câte minute a putut să joace în doar 10 zile

Alexandru Pașcanu (23 de ani) luptă pentru promovarea în La Liga alături de Ponferradina, echipă la care este împrumutat de CFR Cluj.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 21:25
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 21:27

Fostul internațional U21 al României, semifinalist la EURO 2019, este om de bază la Ponferradina, formație în tricoul căreia a strâns deja 55 de meciuri, iar în acest sezon se luptă cu șanse reale la promovare, echipa sa ocupând locul 5 în eșalonul secund, care duce la baraj.

Alex Pașcanu, 300 de minute în 10 zile

Jurnaliștii spanioli de la La Nueva Cronica au remarcat programul foarte încărcat al Ponferradinei din startul acestui an, care l-a făcut pe Pașcanu să joace nu mai puțin de 300 de minute într-un interval de doar 10 zile. Fundașul român crescut la Leicester a fost integralist în partidele cu Real Oviedo (0-2, 31 decembrie), Espanyol, în Cupa Spaniei (1-1, 1-3 d.l.d, 4 ianuarie) și Zaragoza (0-0).

"Din cauza accidentărilor și suspendărilor, Bolo (n.r - antrenorul Ponferradinei) nu a putut să se folosească de sistemul de rotație și a fost nevoit să înceapă cu opt titulari care au jucat și în precedentele două întâlniri.

Exemplul perfect este Alexandru Pașcanu, care a jucat trei meciuri ca integralist în decurs de doar zece zile, aici fiind inclus și meciul cu Espanyol, care a intrat în prelungiri. Accidentarea lui Castellano, testul pozitiv al lui Amo și suspendarea lui Copete l-au pus pe român în această situație", a scris sursa citată.

  • 30 iunie 2022 este data la care expiră împrumutul lui Pașcanu la Ponferradina, moment în care fundașul s-ar putea întoarce la CFR Cluj
  • 21 de meciuri (19 ca titular) și un gol a strâns Pașcanu la Ponferradina în acest sezon

La Ponferradina joacă și fostul dinamovist Paul Anton (30 de ani), iar mijlocașul este folosit cu regularitate, în ciuda faptului că nu a fost niciodată integralist. Spre deosebire de Pașcanu, bistrițeanul a strâns doar 195 de minute pe teren în ultimele trei meciuri ale formației spaniole.

  • 17 meciuri (7 ca titular) are Paul Anton la Ponferradina în actuala stagiune

Echipa celor doi români are acum o pauză de două săptămâni, următoarea partidă din La Liga 2 fiind programată duminică, 23 ianuarie, de la ora 19:15, împotriva celor de la Hueca, formație la care joacă un alt român, Andrei Rațiu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!