„Tati, de ce vor să ne omoare!” Dezvăluiri cutremurătoare din Ucraina făcute de Oleksandr Usyk! Imagini cu copiii săi 

Oleksandr Usyk Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Iulie 2022, 17:46
Data actualizarii: Vineri 01 Iulie 2022, 17:47

Oleksandr Usyk (35 ani) este boxer profesionist din Ucraina și s-a aflat pe front, acolo unde a încercat să țină piept armatei ruse.

Ucraineanul a patrulat până la finalul lunii martie pe front, în Ucraina, după ce a ales să se întoarcă în țara natală, pentru a o apăra de invazia rusă. Usyk a amânat lupta cu britanicul Anthony Joshua pentru a rămâne pe front, însă ulterior a decis să își reprezinte țara așa cum știe mai bine, în ring. 

Astfel, boxerul se va duela cu Joshua pe 20 august, într-un meci ce va avea loc la Jeddah, iar pentru a se pregăti a mers în Polonia. Cu războiul în plină desfășurare, Usyk a povestit clipele grele pe care le-a trăit în aceste luni, făcând și o dezvăluire cutremurătoare. 

„Tati, de ce vor să ne omoare!” Dezvăluiri cutremurătoare din Ucraina făcute de Oleksandr Usyk

Ucraineanul a dezvăluit ce conversații a purtat cu copiii săi, care s-au ascuns o bună perioadă de timp într-un adăpost împotriva bombelor, după ce casa lor a fost invadată de ruși. 

„Copiii mei întreabă: 'Tati, de ce vor să ne omoare?' Și nu știu cum să răspund la asta. Familia mea nu este în Ucraina acum, însă știu multă lume și am mulți prieteni apropiați care sunt în țară. 

Țin legătura zilnic cu ei, îi întreb mereu ce se întâmplă. Nu am vrut să părăsesc țara. Încă vreau să locuiesc acolo, iar imediat după ce se încheie lupta mă întorc în Ucraina”, a declarat Usyk conform The Sun

Boxerul a fost convins cu ajutorul președintelui Zelensky și a soției sale să părăsească Ucraina, pentru a se lupta în Arabia Saudită și a-și reprezenta țara acolo: „Nu am vrut să îmi abandonez țara sau orașul, însă am mers într-un spital unde erau soldați răniți și tratați după război și îmi spuneau să merg și să mă lupt pentru țara mea și pentru mândria mea. 

Mi-au spus că dacă merg să mă lupt voi ajuta și mai mult țara decât dacă rămân pe front, să lupt în război. Mi-a luat o zi de război să înțeleg că pot pierde într-o secundă absolut tot ce am realizat. 

Soldații ruși au intrat în casa mea, au rupt gardul și astfel de lucruri. Au locuit acolo o perioadă. În fiecare zi în care mă aflam acolo mă rugam la Dumnezeu: 'te rog, nu lăsa pe nimeni să încerce să mă omoare, nu lăsa pe nimeni să mă împuște și nu mă face să trebuiască să împușc altă persoană'. Dar dacă simțeam că viața mea sau a familiei mele era în pericol, aș fi făcut-o”. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!