FOTO „Româncele și-ar dori să fie cu negrul meu!” Soția lui Joyskim Dawa a ieșit la atac! Derapaj mizerabil al unor români la adresa ei

Joyskim Dawa FCSB Sofya Dawa Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 12:07
Data actualizarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 12:17

Joyskim Dawa (27 ani) a fost victima rasismului după gafa comisă în Hermannstadt - FCSB, scor 2-2. 

Fanii FCSB-ului l-au „taxat dur” pe fundașul vicecampioanei României, jignindu-l și abuzându-l rasial prin mesaje pe care i le-au trimis direct pe rețelele sociale. Joyskim Dawa a publicat mesajele primite și le-a oferit o replică suporterilor care l-au jignit. 

Soția lui Joyskim Dawa a ieșit la atac: „Mai bine verificați cui trimit mesaje iubitele voastre!”

Nici soția fundașului nu s-a lăsat mai prejos și a reacționat. Partenera lui Joyskim Dawa nu a rezistat și le-a răspuns criticilor mai dur decât a făcut-o fotbalistul, tot prin mesaje postate pe Instastory. 

„Comentariile voastre sunt inacceptabile. Suntem mândri să fim negri și africani. Mi-ar plăcea să fac aceleași comentarii despre numărul aproape inexistent de fotbaliști români profesioniști din Ligue 1. În 2023, să insulți o persoană de culoare arată cât de deschis la minte ești, așa că ieșiți din casă și vedeți ce are lumea de oferit. 

Uitați-vă la echipele din toate campionatele, fără jucătorii 'negri' fotbalul ar fi la fel de plictisitor ca în Liga 2 de la voi. Mergeți și citiți din nou Biblia, pentru că rasismul și pariurile sunt păcate. Am spus ce am spus, nu îmi pare rău. 

Oh, și ați face bine să verificați cui trimit mesaje iubitele voastre, pentru că pare că româncele și-ar dori să fie cu negrul meu”, a scris Sofya pe Instagram. 

Ulterior, aceasta a postat un clip de la momentul în care Sebastian Colțescu a fost implicat într-un scandal de rasism, după meciul PSG - Istanbul Basaksehir, cu mesajul: „Următorul dintre voi care îl numește pe bărbatul meu negru, așa vă voi trata și vă voi învăța de ce suntem numiți africani. Pare că rasismul e o mare problemă în țara voastră. Mai bine v-ați învăța lecția”.

Fanii români i-au trimis mesaje dure și soției lui Dawa 

Românii au început să îi trimită mesaje jignitoare și Sofyei, care nu s-a sfiit să le răspundă în aceeași manieră. 

„Întoarce-te în Africa dacă nu îți place”, i-a scris un fan, care a pus și emoji-uri cu maimuțe și banane. Răspunsul femeii a fost pe măsură: „Salutați micul rahat al zilei. Fiecare astfel de mesaj va fi postat. Vă rog să vă schimbați argumentul. Știm cu toții că singura banană a persoanelor de culoare se află în pantalonii lor, când a ta probabil e goală din moment ce îmi scrii mie cu un mesaj fals”. 

Un altul i-a scris: „Cele grase, așa cum ești tu”, ca răspuns la postarea în care vorbea despre româncele care îi scriu lui Dawa. 

În ultima postare, Sofya a transmis un mesaj dur, în urma insultelor primite: „Am încheiat cu voi pe astăzi. Nu îi mai spuneți negru soțului meu și luați-vă bilete spre Zanzibar, rasiști de rahat. Dacă nu sunteți fericiți, faceți-vă fotbaliști sau antrenori, poate vă acceptă la Liga 2”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!