GALERIE FOTO Performanța lui David Popovici, răsplătită de România! Prim-ministrul a anunțat suma uriașă de bani pe care o primește campionul mondial din Fondul de rezervă 

david popovici Campionatul Mondial de natatie david popovici campion mondial Guvernul Romaniei Stiri
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 23 Iunie 2022, 14:21
Data actualizarii: Joi 23 Iunie 2022, 14:31

David Popovici (17 ani) a scris istorie la Campionatul Mondial de la Budapesta, după cele două medalii cucerite. 

Tânărul român este noua senzație a înotului mondial, după ce a reușit să câștige două medalii de aur la Campionatul Mondial, la probele 100 și 200 m liber. Popovici este al doilea înotător din istorie care reușește să câștige medalii de aur la ambele probe la aceeași ediție a turneului, după Jim Montgomery. 

Performanța lui David Popovici, răsplătită de România! Prim-ministrul a anunțat suma uriașă de bani pe care o primește campionul mondial

David Popovici va fi răsplătit de statul român pentru performanțele incredibile de la Campionatul Mondial, după cum a dezvăluit prim-ministrul Nicolae Ciucă (55 ani). Acesta a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că înotătorul român va primi suma de un milion de lei, aproximativ 202.000 euro, din Fondul de rezervă al Guvernului. 

„Astăzi, în cadrul şedinţei de guvern, am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru, David Popovici. În felul acesta am decis că, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Nicolae Ciucă după ședința de guvern. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!