Ludovic Orban, primele declaratii dupa iesirea din izolare! Premierul anunta noi masuri pentru batranii de peste 65 de ani! Acestia vor putea iesi din izolare 

ludovic orban Stiri Ludovic Orban, primele declaratii dupa iesirea din izolare! Premierul anunta noi masuri pentru batranii de peste 65 de ani! Ce vor putea face acestia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Martie 2020, 19:30
Data actualizarii: Marti 24 Martie 2020, 19:33

Premierul Ludovic Orban a tinut o conferinta de presa in care a facut anunturi noi despre izolare. 

Conform primelor declaratii, batranii de 65 de ani vor putea iesi din case intr-un anumit interval orar.  

"Am finalizat perioada de izolare, am fost testat, diagnosticul a fost negativ. In cele 14 zile de izolare, mi-am exercitat atributiile si am intervenit pentru luarea tuturor masurilor necesare. Actionam pe cateva linii foarte precise, care urmaresc cateva obiective esentiale.

Primul si cel mai important e sa avem grija de viata cetatenilor. Am participat la o intalnire de lucru, la care am convenit asupra catorva masuri care urmeaza sa fie adoptate prin ordonanta militara.

Toate masurile au ca obiectiv reducerea la maxim a contaminarii cu coronavirus. Dupa emiterea ordonantei militare 3, vom impune restrictia si intre orele 6 si 22. Cetatenii vor ava posibilitatea sa iasa din casa pentru a merge la munca, pentru a face cumparaturi necesare, pentru a face analize medicale urgente, se va permite deplasarea in jurul locuintei pentru miscare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Cu privire la persoanele peste 65 de ani: pentru a-i proteja, se va institui aceasta interdictie de a iesi de la domiciliu, dar nu pe toata perioada zilei. Va exista un interval in care sa se poata deplasa pentru a-si cumpara ce au nevoie, pentru plimbare", a declarat Ludovic Orban la conferinta de presa. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!