Lovitură dură pentru Cristiano Ronaldo! Starul portughez, implicat într-un proces de un miliard de dolari

Cristiano Ronaldo Binance Proces Cristiano Ronaldo Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Noiembrie 2023, 17:19
Data actualizarii: Joi 30 Noiembrie 2023, 17:27

Cristiano Ronaldo se confruntă cu o problemă serioasă din punct de vedere juridic.

Starul portughez este implicat într-un proces colectiv în SUA, pentru promovarea Binance, cea mai mare platformă de criptomonede din lume.

Reclamanţii susţin că promovarea sa i-a determinat să facă investiţii care au produs pierderi. Aceştia cer daune în valoare de peste 1 miliard de dolari, anunță BBC, citat de news.ro

În noiembrie 2022, Binance a anunţat prima sa colecţie "CR7" de token-uri nefungibile (NFT) în parteneriat cu Cristiano Ronaldo, despre care fotbalistul a spus că îi vor recompensa pe fani "pentru toţi anii de susţinere".

Cu ce probleme se confruntă Cristiano Ronaldo 

NFT-urile sunt active virtuale care pot fi cumpărate şi vândute, dar care nu au o formă proprie în lumea reală - cu alte cuvinte, ele există doar în mod digital. În general, acestea sunt utilizate pentru a marca proprietatea asupra unui lucru, cum ar fi o fotografie sau un videoclip online.

"CR7" se referă la iniţialele şi la numărul tricoului lui Ronaldo şi este folosit ca marcă într-o serie de produse, de la încălţăminte la parfumuri, care au contribuit la transformarea sa într-unul dintre cei mai bogaţi sportivi de pe planetă.

Într-un filmuleţ pe reţelele de socializare în care anunţa parteneriatul, fotbalistul le-a spus potenţialilor investitori: "Vom schimba regulile NFT şi vom duce fotbalul la următorul nivel".

Cel mai ieftin NFT din colecţie a avut un preţ de 77 de dolari când a fost pus în vânzare în noiembrie 2022 - dar un an mai târziu, avea un preţ de aproximativ 1 dolar.

Reclamanţii susţin că promovarea Binance de către Ronaldo a dus la o "creştere cu 500% a căutărilor" pentru platforma de criptomonede, care este înregistrată în Insulele Cayman.

Preşedintele SEC, Gary Gensler, a declarat anterior că celebrităţile trebuie "să dezvăluie publicului de la cine şi cât de mult sunt plătite pentru a promova investiţiile în valori mobiliare".

"Atunci când celebrităţile susţin oportunităţile de investiţii, inclusiv titlurile de valoare din criptomonede, investitorii ar trebui să fie atenţi să cerceteze dacă investiţiile sunt potrivite pentru ei şi ar trebui să ştie de ce celebrităţile fac aceste susţineri", a spus Gensler. 

Reclamanţii susţin că Cristiano Ronaldo ar fi trebuit să dezvăluie cât de mult a fost plătit, dar nu a făcut-o.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!