Simone Tempestini, cel mai bun rezultat al României în Campionatul European de Raliuri

Simone Tempestini Campionatul European de Raliuri Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 15:07
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 15:09

Sixtuplul campion național absolut de raliuri, Simone Tempestini, a reușit cel mai bun rezultat al unui român în epoca modernă a Campionatului European de Raliuri, reușind să încheie pe locul 4 în Azore, a doua etapă a competiției continentale.

Clujeanul, care a făcut echipaj cu Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut o zi duminică fabuloasă, cu două victorii pe probele speciale și alte două poziții secunde. 

Doar startul greșit de sâmbătă, când a pierdut secunde prețioase, i-au luat șansa unui podium istoric pentru motorsportul românesc. Doar 19 secunde a fost diferența dintre austriacul Simon Wagner și Tempestini în clasamentul final. Românii au fost elogiați inclusiv de site-ul oficial al FIA ERC pentru evoluția lor de-a lungul zilei de duminică. 

În acest moment, Tempestini e pe locul 8 la general în clasamentul continental după primele două etape, cu 23 de puncte, iar dacă nu ar fi abandonat în runda inaugurală, cu doar 10 kilometri înainte de final, aceștia s-ar fi aflat pe podiumul general, la doar 4 puncte de lider.

Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri la care echipajul Tempestini/Itu va lua startul este cea din Canare, programată în luna mai. În urmă cu doi ani, aceștia încheiau pe 14 la general runda din insulele spaniole.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!