VIDEO EXCLUSIV Mărturisire răvășitoare. Larisa Iordache, despre cel mai greu moment din viață

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 22:45
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 22:47

Marea campioană a vorbit pentru Știrile Pro TV.

Larisa Iordache a trecut peste nenumărate accidentări. A strâns din dinți și a mers mai departe pentru a cuceri noi medalii. Putere a avut mereu de la mama sa, care nu lipsea de la niciun concurs. O aplauda cu frenezie pe Larisa și îi ridica moralul cu vorbe calde când dinamovista rata podiumul.

Înainte de JO de la Tokyo, mama Larisei, Adriana Iordache, s-a stins, după o luptă cu o boală nemiloasă. Gimnasta devenită acum antrenoare și-a găsit resurse să meargă mai departe și a concurat în Japonia. O nouă accidentare i-a barat însă drumul spre podium. 

  • Larisa Iordache

"Eu am acceptat situația pentru că știu că suferea foarte tare, avea dureri foarte mari. Nu cred că este în altă parte decat în Rai și are grijă de acolo de mine și de fratele meu", a spus Larisa, pentru Pro TV și Pro Arena.

Adriana Iordache, mama Larisei, a decedat în luna iunie a anului trecut.

Larisa Iordache s-a retras din gimnastică la vârsta 25 de ani și a devenit antrenoare la Dinamo. Larisa a luat deja primul aur ca antrenoare, la Naționalele de gimnastică.

În 2008 a intrat în lotul național de gimnastică, moment în care a fost comparată și cu Nadia Comăneci pentru calitățile pe care le arăta. Debutul internațional și l-a făcut în 2009, la Top Gym Trophy, acolo unde a câștigat medalia de bronz pe echipe. La nivel individual, atunci a reușit să câștige medalia de aur la individual-compus, dar și la bârnă. 

Singura medalie olimpică pe care a câștigat-o în carieră a fost la Londra, în 2012, când a luat bronzul cu echipa României. Ultimele medalii cucerite de Larisa Iordache au fost obținute în luna decembrie 2020, la Campionatul European de la Mersin. În Turcia, Iordache a luat aur la bârnă și la sol, dar și una de argint. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!