Cea mai bună halterofilă a Europei este o româncă! Loredana Toma este triplă campioană continentală

Loredana Toma CE haltere stilul smuls Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Mai 2022, 08:33
Data actualizarii: Marti 24 Mai 2022, 08:34

Sportiva a fost desemnată numărul 1 în urma unui proces de vot electronic organizat de federația europeană.

Sportiva română Loredana Toma a fost aleasă cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021, a anunţat, luni, Federaţia Română de Haltere pe pagina sa oficială de Facebook.

Toma a primit cele mai multe aprecieri (1.629 voturi) în cadrul procesului de vot electronic desfăşurat până pe 21 mai şi organizat de Federaţia continentală de profil.

Toma deține recordul european la stilul smuls

Loredana Toma este triplă campioană la Europenele de la Moscova din 2021, ocazie cu care a doborât şi recordul european la stilul smuls, în limitele categoriei 64 kg.

Contracandidatele sale au fost Emily Jade Campbell (Marea Britanie), Elena Cîlcic (Rep. Moldova), Saziye Edorgan (Turcia), Liana Ghiurjian (Armenia), Solfrid Koanda (Norvegia), Alina Maruşciak (Ucraina), Nina Streckx (Belgia), Patricia Caroline Strenuous (Suedia) şi Dora Meriama Tchakounte (Franţa).

La sfârșitul acestei luni se dispută Campionatul European din 2022

La masculin, titlul de cel mai bun halterofil european din 2021 a revenit georgianului Laşa Talahadze, campion european, mondial şi olimpic în 2021, deţinătorul recordurilor la smuls, aruncat şi total la cat. +109 kg, cu 4.750 de voturi.

Cei doi îşi vor primi trofeele în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 100-a ediţii a Campionatelor Europene de haltere pentru seniori care vor avea loc pe 27 mai, la Tirana (Albania).

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!