Momentul în care Leo Messi s-a oferit să semneze cu Manchester City! A apărut dialogul cu Pep Guardiola 

Leo Messi Manchester City Pep Guardiola Spania Leo Messi și Pep Guardiola / Sursa foto: Getty Images
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 17:36
Data actualizarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 17:38

Leo Messi (36 ani) s-a despărțit de FC Barcelona în august 2021 și a semnat cu Paris Saint-Germain, din postura de fotbalist liber de contract.

Anunțul plecării lui Leo Messi de pe Camp Nou a venit ca un șoc în lumea fotbalului, în contextul în care argentinianul se pregătea să semneze un nou contract cu catalanii. Barca nu a putut să îl păstreze din cauza Fair Play-ului Financiar, iar plecarea a venit la un an după ce superstarul ceruse să plece, printr-un burofax trimis fostului președinte, Josep Maria Bartomeu. 

Leo Messi își alesese destinația în acea perioadă, din ce dezvăluie jurnalistul Marti Perarnau în cartea publicată în această lună 'Dios salve a Pep' (n.r. în traducere: Dumnezeu să îl salveze pe Pep). Conform acestuia, citat de sport.es, campionul mondial i s-a oferit lui Guardiola pentru a semna cu Manchester City în vara lui 2020.

Momentul în care Leo Messi a vrut să semneze cu Manchester City 

Capitolul se intitulează „Eu vreau doar să rup totul”, iar autorul relatează ce s-a întâmplat în august 2020. 

„A fost un mesaj pe WhatsApp de-ale lui Sergio Aguero în care a ridicat semnale de alarmă la club: 'Atenție, se pot întâmpla două lucruri. Leo m-a întrebat până când are Pep contract cu City'”, scrie Perarnau. 

Atunci, Manchester fusese eliminată din Champions League în Final 4-ul disputat la Lisabona de către Olympique Lyon, în timp ce cu câteva zile înainte, Barcelona suferise înfrângerea istorică cu Bayern, scor 2-8. Leo Messi i-a trimis atunci un mesaj fostului său antrenor. 

„'Bună Pep. Ce faci?' Este chiar de la Leo Messi, care îndurerat pentru umilința din Lisabona, 's-a decis. Pleacă. Și vreau să știe dacă se poate reîntâlni cu maestrul său. A luat inițiativa'”, scrie în carte. 

Mai mult, la o zi după, Guardiola și Leo Messi s-ar fi întâlnit acasă la antrenor, în Barcelona, a doua întâlnire de când catalanul o părăsise pe Barca, în 2012. Atunci argentinianul i-a transmis că își dorește să „rupă totul” cu echipa de pe Camp Nou, din cauza viziunii diferite pe care o are față de Josep Maria Bartomeu, care l-a „trădat și înșelat”. 

Dialogul dintre Pep Guardiola și Leo Messi 

Pep Guardiola i-ar fi transmis că „plouă mult în Manchester”, însă cei doi ar fi discutat ore în șir despre subiect. Mai mult, tehnicianul s-a arătat dispus să își prelungească înțelegerea cu „cetățenii” dacă se realiza transferul. Deși mutarea nu s-a realizat, Marti Pernarau a publicat și dialogul care ar fi avut loc între Pep Guardiola și Leo Messi. 

Pep Guardiola: În Manchester ne antrenăm extrem de intens.

Leo Messi: Mă voi antrena intens, nu mă preocupă asta.

Pep: Eu continui să țin discuții tactice lungi. Poate te plictisești...

Messi: Voi rezista. Voi rezista la tot ce faci. 

Pep: Leo, am crescut acum. Poate nu ne mai suportăm. 

Messi: Pep, eu vreau doar să rup totul. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!