Spania

"Barcelona confirma asta!" Reactia catalanilor dupa ce au fost acuzati ca au angajat o firma care a atacat jucatorii si legendele clubului! Ce comunicat au emis

Ce reactie de ultim moment a oferit Barcelona.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020, 21:15
Data actualizarii: Luni 17 Februarie 2020, 21:31

Barcelona a semnat un contract cu firma I3 Ventures, dupa cum a informat un canal de televiziune din Catalunia, SER Catalunya. Compania respectiva se ocupa cu crearea comunicatelor de opinie pe retelele de socializare. Obiectivul este sa fie protejata reputatia presedintelui, Josep Maria Bartomeu si tot consiliul director, dar si sa aiba grija sa mentina "curata" imaginea persoanelor si entitatilor care au legatura cu echipa.

Dupa cum informeaza sursa citata, firma respectiva gestioneaza numeroase conturi de Facebook si Twitter, printre care unele care publica continut prin care ataca imaginea jucatorilor catalani, precum Messi si Pique. De asemenea, au mai publicat si continut despre legendele catalanilor, Pep Guardiola, Xavi, Puyol, dar si despre posibilii rivali ai lui Bartomeu la alegerile care vor avea loc anul urmator.

La putin timp dupa acest lucru, Barcelona a emis un comunicat de presa prin care tine sa lamureasca situatia.

"Cu privire la informatiile publicate despre contractarea unei companii dedicata crearii de opinii pe retelele de socializare cu scopul de a afecta imaginea tertilor, cu legatura directa sau indirecta cu clubul, FC Barcelona, neaga in intregime orice contact si, mai mult, contractarea acelor servicii legate de conturile de social media care au transmis negativism sau mesaje peiorative legate de orice persoana sau enitate care a fost sau este legata de club. 13 Ventures, un provider de servicii pentru club, nu are nicio legatura cu conturile mentionate si, daca va iesi la lumina orice legatura, clubul va sista imediat orice intelegere contractuala si va proceda la orice masura legala pentru a-si apara interesul.

Ca atare, FC Barcelona confirma ca are servicii contractate legate de monitorizarea retelelor de socializare, cu scopul de a analiza atat pozitiv, cat si negativ, mesajele despre societate. In contractarea acestor servicii, clubul, incearca sa-si caute si sa-si conserve reputatia, ca si acea a oamenilor care au legatura cu clubul (sponsori, jucatori, conducere, menbri, suporteri), atata vreme cat protejarea acestei reuputatii reprezinta un element fundamental si o responsabilitate pentru cei care lucreaza pentru societate.

Clubul cere o rectificare imediata a informatiilor publicate si isi rezerva dreptul de a intreprinde actiuni legale impotriva celor care continua sa implice clubul in asemenea practici", se arata in comunicatul emis de catalani.

Modifică setările cookies