Rugby

Un jucător de la CSM Știința Baia Mare, depistat cu pozitiv cu COVID-19 după întoarcerea din Africa de Sud. Ce urmează

Lotul de rugby al celor de la CSM Știința Baia Mare s-a întors din Africa de Sud. Unul dintre jucători a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar acum se află în izolare.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 21:23
Data actualizarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 21:42

Ministerul Sănătății a informat, prin intermediul unui comunicat oficial, că acestuia i se va recolta, joi, o nouă probă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino.

„Ministerul Sănătății informează că, cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic.

Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară "Cantacuzino" București”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.

În aeronava care i-a transportat pe cei de la CSM Știința Baia Mare se aflau și cetățeni europeni, care se vor îndrepta către țările lor. Toate persoanele care au venit de la Johannesburg urmează să stea în carantină.

Delegația celor de la CSM Știința Baia Mare a trecut prin clipe grele în Africa de Sud. Toate zborurile către Europa au fost anulate, după apariția unei noi variante de COVID-19, Omicron, pe care oamenii de știință o consideră foarte contagioasă.

Cazul celor de la Baia Mare a ajuns și la urechile Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care s-a implicat personal în repatrierea jucătorilor blocați în Africa de Sud.

Modifică setările cookies