Federatia de Rugby se face din nou de ras: a dat afara selectionerul numit in septembrie!

Federatia de Rugby se face din nou de ras: a dat afara selectionerul numit in septembrie!

Demiterea antrenorului Thomas Lièvremont a fost anuntata oficial astazi.

"In cadrul sedintei de pe 5 decembrie, care a avut loc la Bucuresti, membrii Biroului Federal al Federatiei Romane de Rugby au decis in unanimitate denuntarea unilaterala a contractului antrenorului principal al nationalei de seniori a Romaniei, Thomas Lièvremont, si a contractului antrenorului responsabil cu pregatirea fizica, Olivier Rieg. Motivul acestei decizii este nerespectarea mai multor clauze contractuale, fapt care a generat neindeplinirea obiectivelor de performanta stabilite de comun acord de World Rugby si Federatia Romana de Rugby si asumate de cei doi antrenori", a anuntat FRR, astazi, prin intermediul unui comunicat de presa.

Desi federatia vorbeste despre nerespectarea clauzelor contractuale, se pare ca ruptura a survenit dupa ce Rieg, preparatorul fizic, fusese anuntat ca va fi demis, pentru taieri de costuri si optimizarea bugetului federal, iar Lièvremont ar fi transmis verbal ca isi da demisia. In saptamanile urmatoare, s-a cautat identificarea unei metode avantajoase pentru FRR de rupere a contractului, perioada in care despre activitatea francezului au inceput sa curga plangeri nefondate in privinta metodelor de lucru si a deciziilor acestuia.

In luna noiembrie Romania a sustinut trei meciuri, in care a inregistrat o victorie si doua infrangeri. In prima intalnire, Romania a invins Portugalia cu 36-6, aceasta victorie mentinandu-i pe "Stejari" in primul esalon al Rugby Europe International Championship. Celelalte doua meciuri, partide test World Rugby, au fost pierdute de Stejari cu 31-5, in fata echipei Statelor Unite ale Americii, si cu 27-20, in fata Uruguayului.


FUSESE NUMIT IN URMA CU DOAR 2 LUNI
Pe 12 septembrie, Federatia Romana de Rugby l-a prezentat pe noul antrenor principal al nationalei de seniori a Romaniei, francezul Thomas Lièvremont. Acesta colaborase cu "Stejarii" pentru doua din meciurile din Rugby Europe Championship, din luna martie 2018, cu Rusia si cu Belgia, ca antrenor specialist al marginii, si a coordonat pregatirea Romaniei A, in luna iunie 2018, pentru meciuri de pregatire cu England Counties. Lièvremont il inlocuise la conducerea tehnica a primei reprezentative pe galezul Lynn Howells, care a demisionat la inceputul lunii martie. Lynn Howells a debutat pe banca tehnica a Romaniei in 4 februarie 2012, intr-un meci din Cupa Europeana a Natiunilor, cu Portugalia, la Bucuresti, victorie 15-7.

In varsta de 44 de ani, Lièvremont a fost international francez intre 1996-2004 si a evoluat in campionatul din Hexagon la Perpignan (1996-2000), Biarritz (2000-2007) si Dax (2007-2008). La finalul carierei de jucator a devenit antrenor, pregatind pe Dax, echipa pe care a promovat-o in Top 14 (prima liga franceza) si pe Bayonne, in ultimii ani fiind managerul echipei nationale de U20 a Frantei. Ca jucator, Thomas Lièvremont a fost de trei ori campion al Frantei cu Biarritz (in 2002, 2005 si 2006), a castigat cu echipa Frantei de trei ori Turneul celor Sase Natiuni (in 1998 si 2004 - Marele Slam si 2006) si a fost si vicecampion mondial cu echipa, in 1999.

FRR ACUZA INCOMPETENTA ANTRENORULUI, DAR SI-A ASCUNS MIZERIA SUB PRES

La inceputul lunii iunie, Comisia de Apel a International Rugby Board (IRB) a pastrat sanctiunea dictata de Comitetul de Litigii, astfel ca echipa nationala a Romaniei a pierdut calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2020 gazduita de Japonia, pentru că l-a folosit pe tongalezul Sione Faka’osilea fara drept de joc, fiind amendata in plus cu 100.000 de lire sterline. Desi Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, si forul pe care il conduce s-au revoltat dupa decizia forului international, nici pana astazi nu se stie daca s-a luat vreo masura pentru identificarea si pedepsirea angajatilor vinovati pentru aceasta greseala colosala. Petrache a plecat din fruntea COSR, dupa Olimpiada din 2016, cand institutia a fost zguduita de un scandal public legat de calitatea proasta a echipamentului oficial, iar delegatia noastra s-a intors de la Rio de Janeiro cu a doua cea mai slaba clasare pe medalii din istoria participarilor romanesti. FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

LAS FIERBINTI
Celentano îşi face emisiune
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

03:07
LAS FIERBINTI
Posterul cu Sfântul Liviu
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

04:31
LAS FIERBINTI
Dorel: "E deștept ca delfinul"
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

04:10
LAS FIERBINTI
Giani moare de foame
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

01:10
LA MARUTA
Frații Advahov, amintiri din copilărie
Frații Advahov, drumul spre succes

04:54
LA MARUTA
În culisele sezonului 2 al serialului "VLAD". Au fost făcute filmări cu parapanta
Mă bucur că am început treaba

05:51
LA MARUTA
Brigitte față în față cu Raluca Podea, fosta logodnică a lui Florin Pastramă
Reacția fostei logodnice a lui Florin Pastramă

05:03
LA MARUTA
Parcă sunt surori. Cât de bine arată mama Antoniei
Între cele două există o diferență de 22 de ani

15:28
LA MARUTA
Dana Săvuică, aventuri fierbinți pe insula Lesbos
"Am fost la o plajă de nudiști"

10:08
LA MARUTA
Ansamblul "Brâul Roșu", tradiții de ziua iei
Spectacol tradițional de ziua iei, la Măruță

12:48
Ce scrie presa străină după calificarea României în semifinalele CE de tineret
BRAT