Cupa Mondiala de rugby 2023 Clasament grupa României Romania - Scotia Rugby Rugby

Cupa Mondială de rugby 2023 | Cum arată clasamentul în Grupa B înainte de România - Scoția 

"Stejarii" au cedat primele două confruntări de la Cupa Mondială de rugby din Franța. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 19:39
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 19:49

"Stejarii" au un meci foarte dificil sâmbătă seara, de la 22:00, la Lille, contra reprezentativei Scoției, în Grupa B a Cupei Mondiale de rugby din Franța. În primele două partide jucate la Bordeaux, elevii lui Eugen Apjok au pierdut cu Irlanda, scor 8-82, și cu campioana mondială en-titre, Africa de Sud, scor 0-76.

România are ca obiectiv o victorie în grupă, împotriva selecționatei din Tonga, în ultima etapă a Grupei B de la Cupa Mondială. Iată mai jos cum arată clasamentul în Grupa B. 

Clasament Grupa B

1. Irlanda 3 154-32 2pb 14p

2. Africa de Sud 3 102-16 2pb 10p

3. Scoția 2 48-35 1pb 5p

4. Tonga 2 33-104 0pb 0p

5. România 2 8-158 0pb 0p

*primele două echipe din cele patru grupe se califică în sferturile de finală 

Schimbări în lotul României

Potrivit FRR, în lotul României au avut loc trei modificări. Pentru a suplini indisponibilitatea unora dintre Stejari pentru următoarele două meciuri de la Cupa Mondială de rugby, au fost convocaţi centrii Alexandru Bucur (29 ani) de la SCM USV Timişoara şi Mihai Graure (20 de ani) de la CS Dinamo, precum şi mijlocaşul la deschidere Luca Nichitean (24 ani) de la CSM Ştiinţa Baia Mare. Ei îi vor înlocui în lot pe Gabriel Pop, Taylor Gontineac şi Hinckley Vaovasa.

În urma celor două meciuri disputate până acum, cel cu Irlanda 8-82 şi cel cu Africa de Sud 0-76 în rândul echipei au apărut accidentări şi probleme medicale. Competiţia s-a încheiat pentru centrul Taylor Gontineac, accidentat în meciul cu Africa de Sud, acesta fiind diagnosticat cu o luxaţie posterioară de umăr drept şi fractură posterioară de glenoidă.

Examenele amănunţite efectuate luni au arătat că Vaovasa nu mai poate continua competiţia din cauza unei leziuni labrale la umărul stâng.Incert, în acest moment, pentru partida cu Ciulinii este Tudor Boldor, care a suferit o disjuncţie acromio-claviculară la umărul stâng. Stejarii se pregătesc în continuare la baza din Libourne, lângă Bordeaux, oraş unde sunt cantonaţi, urmând să facă deplasarea spre Lille, joi, 28 septembrie.

Naţionala de rugby a României va disputa cel de-al treilea meci de la Cupa Mondială de Rugby din Franţa, sâmbătă, 30 septembrie, când Stejarii vor întâlni Scoţia, pe Stade Pierre-Mauroy de la Lille. Partida are loc la ora 22:00.

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!