Opinii

In poarta lui FCSB apara Duckadam! Mihai Mironica, despre cum ar arata spotul in care suporterii sunt indemnati sa se inroleze in armata de fecesebisti

Zilele acestea circula pe tv un spot publicitar in care Marcel Iures ne spune ca, indiferent de numele purtate pe scena, Hamlet, Richard al III-lea sau Ivan Turbinca, sufletul sau s-a regasit in toate aceste personaje.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Ianuarie 2015, 18:09
Data actualizarii: Joi 22 Ianuarie 2015, 19:03

Este un spot prin care o banca ne anunta ca isi schimba numele, dar ca esenta companiei ramane aceeasi.

Steaua trebuie sa initieze o astfel de campanie prin care sa le transmita suporterilor ca, desi isi pierde numele sub care si-a cucerit gloria europeana, spiritul echipei lui Iordache, Dumitru, Stoica, Hagi Lacatus, Dumitrescu sau Ilie va ramane acelasi si atunci cand Chipciu si Tanase vor imbraca tricourile cu noul brand FSCB.

Sigur, in cazul unei banci lucrurile sunt infinit mai usor de reglat. In cazul ueni echipe de fotbal cum este Steaua, cu milioane de oameni atasati sufleteste de acest nume cu sonoritate magica pentru ei, un spot cu Iures, George Mihaita, Victor Rebengiuc si toti ceilalti mari actori la un loc, multi dintre ei stelisti, tot nu cred ca ar putea convinge „poporul stelist” sa migreze sufleteste catre aceasta insiruire searbada de consoane la fel de usor de scandat precum fredonarea muzicii de pe genericul unui jurnal de stiri.

De fapt, imi imaginez acest spot altfel. Constantin Cotimanis, actorul care joaca la teatrul Nottara, in o multime de filme si care, de 20 de ani, este asociat cu brandul PROTV, este un mare stelist. Mi-l imaginez montat in franturi de imagine in care povesteste momente din copilarie, din adolescenta, de la maturitate in care viata sa s-a ingemanat cu marile performante ale Stelei. Si la final, intr-o tonalitate in care sa se combine perplexitatea, dezamagirea, nedumerirea, nostalgia, dezorientarea, vechiul stelist Cotimanis sa intrebe: FCSB?

Spotul care ar putea sa aiba o sansa in fata stelistilor indemnati sa se inroleze ca fecesebisti ar trebui sa ii aiba in distributie pe cei mai mari jucatori din istoria Stelei, cu totii rostind FCSB din adancul sufletului. Din pacate, sau din fericire?, singura legenda stelista dispusa sa apara in acest spot este Helmuth Duckadam. Trimis de antrenorul de acum, Gigi Becali, Duckadam trebuie sa apere toate penaltyurile trase spre poarta FCSB de stelistii furiosi, dezamagiti, exasperati de seninatatea cu care clubul accepta sa fie dezbracat de identitatea sa istorica.

Macar atat stie si Becali despre istoria si identitatea Stelei, ca niciun penalty nu trece de Duckadam...

Modifică setările cookies