Adrian Mutu Nationala

Echipa națională, prioritatea numărul 1 pentru Adrian Mutu! Ce le-a transmis apropiaților 

FRF caută un selecționer, iar Adrian Mutu este pe lista lui Răzvan Burleanu, dacă negocierile cu Ladislau Boloni vor pica.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 09:35
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 09:59

În ultimele două luni, Adrian Mutu a fost planul de rezervă al lui Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la negocierile cu Gică Hagi, Dan Petrescu și Ladislau Boloni. Cum cel din urmă ezită să dea un răspuns, FRF este dispusă să apeleze la fostul selecționer U21 sau la Edward Iordănescu pentru postul de selecționer.

Adrian Mutu s-a ferit să vorbească despre acest subiect, fiind direct implicat. În schimb, Daniel Pancu, un apropiat al „Briliantului”, a mărturisit că acesta își dorește enorm să conducă destinul echipei naționale. 

„Nu pot comenta ce se întâmplă la FRF cu aceste negocieri, probabil caută un antrenor cu experiență. Și aici mă refer la cei contactați. Dacă era cineva tânăr, și mă refer la Adi Mutu, era numit până acum. Probabil s-o fi ajuns și la el, nu l-am întrebat.

Noi, printre altele, vorbim despre tactică, sisteme și multe alte lucruri. Își dorește foarte mult. foarte foarte mult. M-am văzut cu el de ziua lui și își dorește foarte mult să preia naționala”, a spus Pancu, prezent la DigiSport.

Născut la Călinești, Adrian Mutu este liber de contract după despărțirea de FCU Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, unde a rezistat doar 12 meciuri. De când a renunțat la cariera de fotbalist, acesta a fost președintele lui Dinamo, director tehnic, iar apoi principal la FC Voluntari, dar și antrenor la echipa secundă a lui Wahda.

Cele mai importante performanțe pe banca tehnică le-a atins cu naționala U21, pe care a calificat-o la EURO 2021, de unde a fost eliminat fără să piardă vreun meci în duelurile cu Germania, Olanda și Ungaria.

Ca jucător, Adrian Mutu este cel mai bun marcator din istoria echipei naționale, cu 35 de goluri în 77 de meciuri.

Modifică setările cookies