VIDEO "Dacă vom mai juca în Armenia, vom câștiga destul de ușor". Burleanu a fost întrebat cum își asumă eșecul naționalei din preliminariile CM 2022 

Naționala României a ratat calificarea în barajul pentru CM din Qatar 2022.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 23:22
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 23:38
  • Edi Iordănescu a fost numit luna trecută în funcția de selecționer în locul lui Mirel Rădoi
  • Mihai Stoichiță e directorul tehnic al FRF
  • Mirel Rădoi, fost selecționer la tineret, a fost pariul șefilor de la FRF

Reprezentativa condusă de Mirel Rădoi a încheiat pe locul al treilea Grupa J a preliminariilor după Germania și Macedonia de Nord, iar tehnicianul în vârstă de 40 de ani nu a mai continuat pe banca tricolorilor. 

Burleanu se apără

  • Se imparte banu ! Burleanu anunta ca plateste 2,5 milioane de euro tuturor membrilor afiliati ai FRF

Într-o conferință de presă susținută marți, Răzvan Burleanu a fost întrebat și cum își asumă eșecul primei reprezentative. Oficialul de la Casa Fotbalului a pedalat pe ideea că forul pe care-l conduce a format un mediu propice pentru națională.

"Niciun preşedinte de federaţie nu poate să influenţeze performanţele unei echipe de club sau unei echipe naţionale. Un preşedinte de federaţie poate să-ţi asigure un mediu de integritate, în ceea ce priveşte selecţia, în ceea ce priveşte numirea unui selecţioner şi în acelaşi timp tot suportul financiar de care ai nevoie şi toată această traiectorie de care tot am vorbit: să creezi competiţii la fiecare categorie de vârstă, competiţiile acestea să fie adaptate ca să-ţi îndeplineşti obiectivul pe fiecare categorie de vârstă, să ai antrenori bine pregătiţi pe fiecare categorie de vârstă, să ai infrastructură", a spus Burleanu.

Burleanu lasă de înțeles că nu are vreo vină

Șeful de la Casa Fotbalului a insistat pe ideea că nu președintele FRF nu e responsabil pentru rezultatele naționale și a mizat pe discursul obișnuit, construit pe creșterea jucătorilor pentru performanță.

"Un preşedinte de federaţie nu îţi antrenează o echipă, nu intră în teren şi nu-ţi poate influenţa performanţa unei echipe de club. Dumneavoastră vă doriţi un preşedinte de federaţie să antreneze echipa, să intre în teren şi poate chiar şi să înscrie. Credeţi că noi, ca administraţie, nu ne-am fi dorit să obţinem performanţă? Nu poţi influenţa performanţa unui jucător de pe o zi pe alta. Ca să putem să avem jucători mai buni la nivel de echipă naţională, viziunea noastră este ca aceşti jucători să joace în competiţii cât mai puternice. 

Ca să joci în competiţii cât mai puternice trebuie ca cluburie tale să investească la nivel de centre de copii şi juniori, să meargă în cupele europene, de acolo să poată să facă pasul în primele cinci campionate de fotbal din Europa şi apoi aceşti jucători să se întoarcă la echipa naţională. Dacă am fi participat la Cupa Mondială am fi avut un preşedinte perfect? Nicidecum. Gândiţi-vă că în spatele unor calificări se pot ascunde fapte de corupţie, lipsă de integritate.

Echipa naţională ar fi meritat să meargă la baraj, şansele ca Macedonia de Nord să mai câştige în Germania a doua oară sau a treia oară sunt foarte mici, la fel cum şi noi probabil dacă vom mai juca în Armenia vom câştiga destul de uşor", a mai spus Burleanu.

În meciurile cu Armenia din Grupa J, România a învins acasă, 1-0, și a pierdut în deplasare, 2-3.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!