david popovici campionatul national de inot campionatul national de inot in bazin scurt Otopeni Natație David Popovici/sursa foto: ProfiMedia

VIDEO "Nu vreau presiune, ține de mine să o blochez". Obiectivul lui David Popovici înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional în bazin de 25 de metri, competiţie care are loc la Otopeni.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 21:13
Data actualizarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 21:21

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a încheiat proba într-un minut, 43 de secunde şi o sutime. Pe locul doi s-a clasat Vlad Stancu (1:45.38), iar pe trei a terminat Mihai Gergely (1:45.64)

Cu o zi înainte, înotătorul a triumfat și la 100 m liber. Elevul antrenorului Adrian Rădulescu va concura sâmbătă la 100 m mixt şi duminică la 50 m liber.

Campionatul Naţional de înot de la Otopeni este o competiţie test în vederea Campionatului European în bazin de 25 de metri, programat luna viitoare (5-10 decembrie), tot la Otopeni.

Reacția lui David Popovici după succesul la 200 m liber

„(n.r. Cât de important e să fii selectiv cu competiţiile la care participi înainte de Europene) Am participat la destul de multe. E deja a treia până la Campionatele Europene. E important să văd, împreună cu echipa mea, în ce stagiu al pregătirii suntem şi în competiţii.

Au fost destul de grele (n.r. probele), 200 de metri în bazin scurt mi se pare mai greu decât în bazin scurt, dar le-am înotat bine, binişor şi mâine o să am 100 mixt şi încă o ştafetă. O să am ştafete în fiecare zi.

(n.r. Cum e să te vezi printre copii?) E o parte foarte frumoasă. Nu o consider deloc obositoare. Chiar dacă sunt mulţi copii mi se pare frumos să le acord atenţie fiecăruia, să fac poze cu ei, să le dau autografe. Şi eu am fost exact ca şi ei când eram mai mic.

(n.r. despre o competiţie preolimpică la Paris) Consider că nu am nevoie decât de un bazin bun de 50 de metri când e vorba de competiţii pre Olimpiadă, fix înainte. Nu cred că luăm în considerare o competiţie fix în bazinul ăla, fix în Paris. Sunt multe alte bazine pe acelaşi fus orar.

(n.r. Numeri zilele până la Paris?) De-abia aştept să ajung acolo. E cel mai important obiectiv al meu, fără presiune. Nu vreau presiune, se va pune, ţine de mine să o blochez şi câtă va ajunge la mine. Până la urmă nu contează deloc presiunea pusă de ceilalţi dacă o ignor”, a declarat David Popovici după succesul de la 200 m liber.


Declarații David Popovici în a doua zi a Campionatelor Naționale de Înot (10/11/2023) pe www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!