Masini

FOTO Opel a lansat RIVALA pentru Dacia! Cum arata masina low-cost a germanilor

Opel lanseaza un concurent pentru Dacia in 2015. Modelul se numeste Karl si va costa sub 7000 de euro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Septembrie 2014, 18:24
Data actualizarii: Luni 15 Septembrie 2014, 18:27

General Motors pregateste retragerea brandului Chevrolet din Europa din cauza vanzarilor slabe, iar Opel va lansa o serie de masini low-cost in viitorul apropiat pentru a inlocui legendara marca americana. 

Opel Karl e prima din serie, o masina mai mica decat Opel Corsa, dar mai mare decat Opel Adam. In Marea Britanie, Opel Karl se va numi Vauxhall Viva, o marca legendara pentru britanici cu milioane de modele vandute in anii '70.

"Dacia este un lucru minunat. Cu siguranta GM nu este Dacia, insa acest segment de piata entry-level este foarte interesat. Sunt de admirat. Cu siguranta suntem interesati de acest segment", a afirmat Karl-Thomas Neumann, directorul Opel. 

Dacia a devenit cel mai vandut automobil din ultimii doi ani, cu o crestere de 61% la vanzari in Europa. Mai multe nume mari din industrie precum Volkswagen au anuntat ca vor intra pe piata low-cost dupa succesul urias al marcii romanesti detinute de Renault. 

Despre Karl nu se stiu mult la acest moment, dar masina va fi dezvaluita la inceputul lunii octombrie, la Salonul Auto de la Paris. 

Sunt sanse mari ca noul Opel sa vina cu dotari asemanatoare celor de la Dacia si un pret de pornire de 6990 de euro. 

Opel a anunta ca va lansat mai multe modele low-cost, inclusiv un SUV pentru a rivaliza cu succesul Duster. 

Modifică setările cookies