Stadion de 5 stele la Cluj! Ultimele imagini cu arena CFR-ului!

Autor: Sport.ro
Luni 14 Ianuarie 2008, 12:56
VINE LIGA! CFR ASTEAPTA GRANZII

CFR 1907 Cluj nu bate pasul pe loc pe niciun front! In timp ce mutarile pe piata transferurilor i-au adus intaietate si la acest capitol liderului din clasamentul Ligii I, stadionul din cartierul Gruia se aproprie tot mai mult de promisiunile sefilor clubului clujean.

Cu toate ca ne aflam in plina iarna, Iuliu Muresan si compania nu asteapta dezghetul de la „pastele cailor” si se asigura ca din vara se va juca la Cluj-Napoca in cupele europene pe un stadion pe masura, cel mai modern din Liga I-ii. Luna de luna, macheta superba a stadionului prezentata de clujeni anul trecut devine realitate.
 
Recapituland punctele bifate pana in prezent de CFR Cluj in proiectul privind aducerea infrastructurii la nivel occidental, amintim ce anume s-a finalizat:
 
1. S-a schimbat gazonul in intregime, realizandu-se un sistem de drenaj eficient si o instalatie automata de irigare a terenului, acest aspect reprezentand si prioritatea numarul 1 a clujenilor.
2. S-a instalat instalatia de nocturna, de 1.700 lucsi, cea mai moderna din tara din punct de vedere tehnic.
3. S-au schimbat toate scaunele la stadion, s-a construit o noua peluza supraetajata, si s-a modernizat tribuna oficiala, capacitatea stadionului atingand in prezent 12.000 de locuri, din care 5100 acoperite, 301 locuri VIP, 528 locuri tribuna oficiala si 114 locuri la tribuna presei.

in continuare se va construi si ce-a de-a doua tribuna, se va reamenaja actuala peluza supraetajata si se va construi o noua peluza, toate asigurand si locuri  de parcate supra- si subterane. Conform „Comisiei de Urbanism si Amenajare a Teritoriului din cadrul Primariei Cluj-Napoca”, care a aprobat proiectul de modernizare (foto 2), cele trei etape ale realizarii proiectului sunt:
 
Etapa 1. in prezent se lucreaza la fundatia pentru tribuna a 2-a amplasata pe fostul teren de zgura. Va avea 8500 de locuri si va fi acoperita in totalitate. Cand va fi finalizata, va deveni tribuna oficiala, la subsol vor fi parcari, iar la parter vestiarele echipelor (gazdele vor beneficia de un vestiar cu o suprafata 500 mp, iar oaspetii de unul de 100 mp).

Etapa 2. Se va demola peluza (actuala peluza supraetajata) si se va construi una noua, verticala care va avea o capacitate de 6.750 de locuri, in spatele acesteia proiectantii prevazand o parcare supraterana de 650 de locuri. Probabil actuala peluza metalica este doar provizorie, ea fiind inlocuita in viitor cu o constructie definitiva.

Etapa 3. Se va consolida si moderniza tribuna existenta, aceasta va avea 6.200 de locuri.
Se proiecteza in prezent si o mini tribuna (a doua peluza) pe latura opusa celei existente, aceasta urmand sa fie prevazuta cu maxim 10 randuri de scaune din cauza locului insuficient, fiind asezata pe o noua parcare supraterana etajata. La finalizarea lucrarilor stadionul va avea o capacitate intre de 20.000-25.000 de locuri. 

Referitor la stadiul lucrarilor la noua tribuna se poate mentiona faptul ca lucrarile sunt ingreunate din cauza solului instabil pe care se construieste (respectiv argila) si datorita faptului ca stadionul este construit pe un teren denivelat. Pentru a se putea escava fundatia parcarii subterane si a noii tribune, constructorul a fost nevoit sa foreze si sa introduca piloni din beton pentru stabilizarea terenului. Operatiunea a durat mai mult decat era planificat, pilonii fiind turnati direct unul langa celalalt, la adancime mare, pe toata lungimea si latimea terenului. Dupa ce s-au turnat pilonii, a inceput excavarea pamantului.

VEZI GALERIE FOTO CU LUCRARILE DE LA STADIONUL CFR-ULUI!

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Biden l-a sunat pe președintele palestinian Abbas: Hamas trebuie să înceteze tirurile cu rachete
BRAT
Modifică setările cookies