FRF baraj csa steaua Steaua Liga 2

FRF a dat răspunsul final în cazul promovării Stelei! Când e tragerea la sorți pentru baraj

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial numele echipelor care vor disputa barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Mai 2022, 19:26
Data actualizarii: Duminica 15 Mai 2022, 19:27

CSA Steaua, ocupanta locului 4 din Liga 2, nu are drept de promovare din cauza formei de organizare și nici nu va putea disputa barajul, a confirmat FRF. Astfel, locul "militarilor" în duelul decisiv va fi luat de Concordia Chiajna, ocupanta poziției a cincea.

"În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1", a transmis FRF, pe site-ul oficial.

În aceste condiții, cele două baraje vor fi Dinamo - Universitatea Cluj și Chindia Târgoviște - Concordia Chiajna. Rămâne de văzut dacă Steaua va merge mai departe și va face apel la TAS, așa cum a anunțat în mai multe ocazii.

FRF a anunțat că tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii meciurilor a fost programată pentru luni, 16 mai, de la ora 12:00, la sediul FRF.

Meciurile din manșa tur se vor disputa pe 22 mai, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe 29 mai.

Petrolul și Hermannstadt au promovat direct

Play-off-ul din Liga 2 s-a încheiat, iar Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt sunt echipele care și-au asigurat promovarea directă în elita fotbalului românesc.

Deja promovată, Petrolul a remizat la Slobozia contra Unirii, scor 0-0, iar ploieștenii au încheiat pe primul loc în Liga 2, cu 63 de puncte. Tot o remiză albă a înregistrat și FC Hermannstadt contra celor de la CSA Steaua, suficientă pentru ca echipa lui Marius Măldărășanu să își securizeze poziția secundă și promovarea directă, cu 61 de puncte.

Universitatea Cluj, care avea nevoie de o minune pentru a promova direct după această rundă, a pierdut contra Concordiei Chiajna, scor 0-1, iar echipa lui Erik Lincar a încheiat cu 57 de puncte, pe locul 3, care duce la baraj. Tot la baraj va merge și formația ilfoveană, care a terminat pe locul 5, cu 44 de puncte și a profitat de faptul că Steaua nu are drept de promovare.

Modifică setările cookies