Razvan Zavaleanu datorii Dinamo Dinamo retrogradare dinamo Superliga

Zăvăleanu a dezvăluit care este datoria reală a lui Dinamo, după retrogradarea în Liga 2

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului și va juca în premieră în Liga 2.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 23:46
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 23:46

Pe lângă momentul greu din punct de vedere sportiv, Dinamo va avea viață grea și pe plan financiar, pentru că ”roș-albii” vor pierde banii din drepturile TV, adică o bună parte din bugetul anual al clubului.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, a dezvăluit că datoriile clubului ajung până la 5 milioane de euro, dacă excludem banii investiți de DDB, asociația suporterilor, care nu și-ar cere banii înapoi în cazul în care va veni un investitor la club.

Răzvan Zăvăleanu: ”Datoria reală este de 7,5 - 8 milioane de euro”

„Ăla era doar un exemplu, dar gândiți-vă că la oamenii din jurul echipei cel mai mic salariu era 5.000 de euro. Cel mai mare cred că a fost 35.000 de euro. La conducători nu cred, au fost 10-12.000 de euro. Au fost niște chestii rupte de realitate. 

N-aș putea să arăt cu degetul către cei de dinainte, este evident că s-au făcut datorii de 7 milioane de euro în câteva luni. Din astea 7 milioane, câteva au fost acoperite din drepturile TV și din contribuția suporterilor. Altfel, ar fi fost 7 curați. Dacă nu s-ar fi făcut aceste datorii uriașe, Dinamo n-ar fi intrat niciodată în insolvență pentru că ar fi avut venituri exterioare care i-ar fi permis să rămână.

Asta a fost singura modalitate de a mai ține clubul în viață. Nimeni n-a putut să vină cu toți banii ca să acopere toate datoriile ca o finanțare. Dar banii care au fost aduși de suporteri, chiar dacă se constituie ca o creanță a acestora împotriva lui Dinamo, cred că și în momentul în care se întorc către suporteri pot reveni ca un anume fel de contribuție și să ajute în permanență Dinamo. Acolo n-aș considera că este vorba de o datorie reală.

Datoria reală acum, inclusiv DDB, este undeva la 7,5 - 8 milioane de euro. Către DDB sunt 2,4 milioane de euro. Cam 5 milioane de euro fără DDB. Situația nu este chiar atât de neagră. Din perspectiva modificării planului de organizare, cred că suma reală de plată este mult mai mică”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la Fotbal Club.

Dinamo, prima retrogrdare din istorie

În acest sezon, Dinamo a jucat 41 de meciuri (sezon regulat + play-out + baraj), contabilizând 8 victorii (4 sezon regulat + 4 în play-out), 8 remize (5 sezon regulat + 2 play-out + 1 baraj) și 25 de înfrângeri (21 sezon regulat + 3 play-out + 1 baraj). 

"Câinii" au avut un golaveraj halucinant pentru o echipă de asemenea calibru, respectiv -42 (-43 sezonul regulat / +3 play-out / -2 baraj / 80 de goluri primite în total). Bucureștenii au avut a doua cea mai slabă apărare din sezonul regulat, după Academica Clinceni (-43), pierzând la scor meciurile cu FCSB (0-6, 0-3), CSU Craiova (0-5, 1-6), FCV Farul (0-3), Sepsi (1-4), CFR Cluj (0-3, 1-4) sau FC Botoșani (0-4). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!