NEWS ALERT Valeriu Iftime, învins categoric acasă în alegeri! Patronul lui FC Botoșani și candidatul PNL, fără vreo șansă în fața PSD UPDATE Thriller la Consiliul Județean

valeriu iftime alegeri locale 2024 FC Botosani PNL psd Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2024, 15:00
Data actualizarii: Luni 10 Iunie 2024, 15:10

Duminică au avut loc în România alegerile locale și alegerile europarlamentare.

UPDATE ORA 13:45 Deși perdant atât în comuna Mihai Eminescu, unde a candidat la Consiliul Local, cât și în Cătămărăști Deal, unde are domiciliul, Valeriu Iftime, liderul interimar PNL Botoșani, este pe cale să câștige alegerile pentru postul de președinte al Consiliului Județean! Atât Botoșani News, cât și Monitorul de Botoșani îl dau pe patronul echipei de fotbal drept noul președinte CJ, la o diferență de de aproximativ 230 de voturi față de contracandidatul Lucian Trufin de la PSD, partid care va avea însă majoritate în Consiliul Județean! Numărătoarea voturilor continuă, încă nu au fost anunțate rezultatele oficiale finale!

Știrea inițială

”Valeriu Iftime, învins categoric în comuna Mihai Eminescu, unde a candidat la Consiliul Local”, titrează astăzi Botoșani News, care detaliază situația patronului lui FC Botoșani:

”Liderul interimar al PNL, Valeriu Iftime, a fost învins categoric în comuna Mihai Eminescu, unde a candidat la Consiliul Local. În comuna lui Verginel Gireadă, PSD a luat 11 mandate de consilier local din totalul celor 15.

Gireadă s-a impus categoric și la alegerile pentru funcția de primar, cu peste 70%.

De asemenea, la Cătămărăști Deal, unde Iftime are domiciliul, Gireadă a întrunit 63,26% din voturi, iar candidatul PNL 31,96%”.

Valeriu Iftime era încrezător: "Simt că am câștigat războiul!"

Conducătorul clubului din Liga 1 s-a arătat încrezător că a câștigat alegerile pentru șefia CJ Botoșani. Ma mult, Iftime era încrezător că și funcția de primar va reveni tot partidului din care face și el parte.

"Eu ce pot să vă spun? Ce este la București? (...) Eu simt că am câștigat Consiliul Județean și Primăria Botoșani, dar nu am cum să fac vreo altă informație până la exit poll-ul final. Lucrurile sunt complicate, dacă orașul Botoșani merge cu plus, o să vedem ce se întâmplă în comune, iar ideea este că s-au mai adus tot felul de oameni la final. 

Eu repet, acest tip de război l-am câștigat. Vorbesc de președinția Consiliului Județean și cred că și Primăria municipiului Botoșani, dar cred că avem șanse foarte mari și la Dorohoi. În afară de orașele Flămânzi sigur, Ștefănești sigur, Darabani sigur, la Săveni nu, dar acolo sunt convins că de acolo vin foarte multe voturi la consiliul județean. 

La Bucecea nu sunt sigur. La Bucecea și Săveni sunt doi primari cumva bine stabilizați. Cel mai bine este să așteptăm un exit poll de la noi și abia atunci vom putea face mai multe declarații. Nu știu dacă să mă bucur sau ce să fac, am emoții”, a declarat Valeriu Iftime, candidatul și președintele PNL Botoșani pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani.

PSD a câștigat însă alegerile pentru primar din municipiile Botoșani și Dorohoi, plus orașele Bucecea și Săveni și 52 de comune.

PNL a câștigat în orașele Flămânzi, Darabani și Ștefănești și în 11 comune, conform Botoșani News.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!