Rapid Julio Cesar TAS Liga 1

Un judecător TAS explică de ce Rapid a rămas cu imterdicția la transferuri! Unde au greșit giuleștenii

Rapid nu au reușit să obțină la Tribunalul București ridicarea interdicției la transferuri.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Iulie 2022, 16:40
Data actualizarii: Sambata 02 Iulie 2022, 16:41

Giuleștenii au primit interzis la transferuri, în urmă cu o lună, din cauza unei datorii de 600.000 de euro pe care societatea precedentă o are către fostul fotbalist Julio Cesar, sosit în giulești în 2008.

Un judecător TAS explică de ce demersul rapidiștilor de a-și căuta dreptatea la Tribunalul București era sortit eșecului încă din start.

Rapidiștii ar fi trebuit să se îndrepte către TAS

„Clubul Rapid Bucuresti trebuia să atace decizia FIFA la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv. E o jurisdicţie specială care trebuie urmată şi rezultatul s-a şi văzut. Ei s-au dus aici, la Bucureşti şi tribunalul şi-a declinat competenţa. Le-au explicat că nu ei sunt competenţi să soluţioneze astfel de cazuri. Jurisdicţia asta specială constă în respectiva decizie a FIFA, Tribunalul de Arbitaj Sportiv eventual Tribunalul Fedral Elveţian şi eventual CEDO. Are cu totul şi cu totul alt traseu decât aici în România.

Şi în apel răspunsul instanţei va fi acelaşi pentru că nu este competenţa să soluţioneze atâta timp cât Rapid face parte dintr-un sistem de jurisdicţie sportivă!

În primul rând dacă Rapidul s-ar fi dus la TAS, cineva ar fi judecat pe fond cauza. Ar fi avut posibilitatea să se apere să ţi arate argumentele, să prezinte argumentele. Evident că situaţia era cu totul alta. Pe când, aici, ei mergând în România Tribunalul nici nu s-a prezentat pe fond. A constata doar că nu e competent şi atât.

Dacă a fost depăşit termenul de 21 de zile nu mai au altă şansă să meargă la Tribunalul Sportiv.

Din câte înţeleg eu Julio Cesar a avut câştig de cauză arătând ca actualul club Rapid este continuatorul sau moştenitorul dacă doriţi aşa a clubului Rapid de când el a jucat la Rapid. Acesta este temeiul pentru care el a reuşit să-şi ia suma respectivă. Ori ei aveau posibilitatea să demostreze”, a declarat Cristian Jurta, judecător TAS, potrivit Orangesport.

În consecință, dacă nu va face dovada plății către Julio Cesar, sunt șanse foarte mici ca rapidiștii să poată legitima jucătorii transferați în această vară.

Modifică setările cookies